صاحب نیوز

عسل

توسط جوان کارآفرین انجام شد؛

تولید عسل ارگانیک در صعب‌العبورترین نقطه اردستان

منطقه دورچین اردستان به خاطر صعب العبور بودن آن و تولید عسل ارگانیک و از لحاظ آب و هوایی و پوشش گیاهی جزء نادرترین مناطق ایران و حتی جهان محسوب می شود.

کدخبر: 904801
۱۳۹۷/۰۵/۱۴ @ ۰۹:۱۱

به گزارش صاحب نیوز؛ عسل ارگانیک عسلی است که در تمامی مراحل تولید و فرآوری آن، از هیچ نوع ماده سمی، شیمیایی و آنتی بیوتیکی استفاده نشده باشد یعنی زنبور دار از هیچ نوع ماده برای عمل آوری عسل به زنبوران عسل نخورانده باشد و حتی از آفت کش ها و مکمل ها هم برای مبارزه با بیماری ها و آفت های احتمالی زنبوران در فرآیند تولید استفاده نکرده باشد.

یکی دیگر از مواردی که در ارگانیک بودن عسل نقش مهمی دارد محل نگهداری و استقرار زنبورستان است که باید محل نگهداری زنبورها در کوهستان باشد یا جایی باشد به دور از سمپاشی مزارع تا عسل تولیدی فاقد هر نوع مکمل و سم باشد که اصولا فاصله قانونی 5 کیلومتر است، یعنی زنبورستان باید این حد فاصله را از باغ ها و دشت هایی که امکان سمپاشی وجود دارد رعایت کند.

به همین منظور 27 کیلومتر از شهر اردستان به سمت مزرعه استحرق حرکت کرده و به سراغ جوان 23 ساله اردستانی به نام احمد رضا خسروی با مدرک کارشناسی مهندسی عمران و دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت منابع آب رفتیم که به گفته خودش 11 سال است در کار پرورش زنبور عسل و تولید عسل فعالیت دارد و چهار سال است که به صورت حرفه ای فعالیت خود را ادامه می دهد و در حال حاضر در منطقه «دوروچین اردستان» به تولید عسل مشغول است.

این جوان فعال در کار تولید عسل می گوید: این منطقه به خاطر صعب العبور بودن آن و تولید عسل ارگانیک و از لحاظ آب و هوایی و پوشش گیاهی جزء نادرترین مناطق ایران و حتی جهان محسوب می شود؛ بنده کار خود را با دو کندو آغاز کردم و در حال حاضر 70 کندو و 700 هزار زنبور دارم که عسل تولیدی در این منطقه از گیاهان دارویی و ارگانیک است.

وی بیشترین درمان و تاثیر این عسل را در بحث گوارش عنوان کرده و می افزاید: این عسل بهترین داروی طبیعی و ارگانیک برای درمان بیماری معده و سرطان های روده است و از جمله کارهایی که کمتر شنیده شده تولید گرده گیاهان دارویی است که ما در این محل انجام می دهیم و کاری که آینده در نظر داریم انجام دهیم برداشت زهر زنبور عسل خواهد بود.

این جوان اردستانی برای برداشت گرده گل یک سری تله های گرده گیر در قسمت دریچه و بینه کندو قرار داده و توانسته گرده گل را برداشت کند که این گرده گل برای درمان بسیاری از دردها به خصوص پوست و گوارش استفاده می شود؛ این گرده گل به خاطر دور بودن و فاصله زیاد گیاهان این منطقه از کارخانجات صنعتی ارزش دارویی بسیار بالایی دارد.

این زنبور دار سالانه بین 200 تا 300 کیلوگرم عسل ارگانیک تولید می کند که 30 درصد آن به کشورهای کانادا و آلمان صادر می شود و بیشترین آن نیز در داخل کشور پیش فروش می شود.

خسروی یکی از گزینه های موفقیت در این حرفه را صبر، پشتکار قوی و استقامت در گرما نام می برد و می گوید: باید یک سال در گرما و سرما تحمل ضرر و زیان آن را هم داشته باشیم.

در خصوص تولید عسل ارگانیک یکی از مولفه های موفقیت گیاه شناسی است که این جوان موفق با توجه به تحصیلات مربوطه توانسته از این گزینه استفاده بهینه ای را ببرد.

وی از مشکلات این کار هم می گوید که تاکنون 400 میلیون ریال هزینه کرده و در خصوص دریافت تسهیلات مسئولان او را در پیچ و خم اداری برای گرفتن تسهیلات معطل کرده اند.

زنبوردار اردستانی همچنین ابراز می کند: اردستان از لحاظ گیاه های دارویی در ایران بی نظیر است و گیاهای گون در انواع مختلف رشد می کند همچون شیرینه و گون گزنگبین که در کوهرنگ شهرکرد یافت می شود و خود گزنگبین در اردستان به سه نوع تقسیم می شود که هر سه نوع هم در اردستان یافت می شود و گیاهان کارتک، شکرتیال، انواع پونه های کوهی که پونه های آن بی نظیر است و خواص متفاوتی دارد موجود است.

علیرضا مومن زاده، مسئول امور دام جهاد کشاورزی اردستان هم اعلام کرد: عسل تولیدی این زنبوردار به خاطر قرار گرفتن در مناطق کوهستانی و استفاده از گیاهان دارویی ارگانیک است.

وی افزود: به لحاظ دور بودن این منطقه از منازل مسکونی و کارخانجات صنعتی، نوع گیاه و شهدی که در آن منطقه وجود دارد در دارویی بودن و ارگانیک بودن عسل تاثیر دارد و عسل تولید شده کاملا خالص و دارای خواص دارویی متعددی است.

انتهای پیام