ندا ادیبی در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز با تاکید بر اینکه بیماری کرونا کاملاً ناشناخته است که ارگانهای مختلف بدن از جمله پوست را درگیر میکند، اظهار کرد: در برخی موارد علائم پوستی تنها علائم بیماری کرونا است که گاهی در شروع یا در جریان پیشرفت بیماری دیده میشود که برای تشخیص قطعی باید بیماری به پزشک مراجعه کند.
وی افزود: در خیلی از مواقع بیماری کرونا با علائمی نظیر تب، مشکلات تنفسی یا گوارشی همراه است و در کنار آن بیماری پوستی نیز پدیدار میشود که تشخیص شروع بیماریهای پوستی راحت تر است، البته شکل کمتر شایع بیماری کرونا با علائم پوستی شروع میشود که تشخیص را بیماری کرونا را کمی مشکل میکند.
متخصص پوست، مو و زیبایی ادامه داد: علائم شایع بیماری پوستی که در بیماران مبتلا به کرونا دیده میشود، ضایعات پوستی بوده که به صورت دانههای ریز شبیه سرخچه و سرخک در سطح پوست ایجاد میشود که معمولاً در زمان شیوع یا بهبود بیماری مشهود بوده که با علائمی نظیر سوزش یا خارش همراه است.
وی اضافه کرد: در افراد مبتلا به بیماری کرونا علائم پوستی «انگشتان کرونایی» در جریان بیماری دیده میشود که کودکان، نوجوانان و جوانان را درگیر میکند که عوارض عروقی ناشی از بیماری کرونا است. بیشتر در پا و کمتر در دست دیده میشود که موجب تغییر رنگ پوست به قرمز یا بنفش در ناحیه انگشتان ایجاد شده و در برخی مواقع در سطح آن تاولهای ریز ایجاد میشود که این تغییرات با خارش همراه است و معمولاً بیماری 10 تا 14 روز به طول میانجامد و بهبودی حاصل میشود.
عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: شکل دیگر ضایعات پوستی که در بیشتر در بیماران کرونایی بدحال دیده میشود کهیر است که با نمای طبیعی تورمات پوستی خارش دار ناشی از کهیر دیده میشود که بیماری حدود 10 روز به طول میانجامد و درمان علامتی خواهد بود.
وی گفت: علامت دیگر ضایعات پوستی که در بیماران کرونایی رایج است تاولهای ریزی است که بر سطح دستها ایجاد میشود که به اصطلاح “ضایعات شبکهای” نام دارد که نقاط ریز خونریزی دهنده به رنگ بنفش و آبی رنگ دیده میشود که این ضایعات در افراد مسن شایع است.
ادیبی با بیان اینکه یکی دیگر از علائم که در بیماران کرونایی دیده میشود ریزش شدید مو است، افزود: هر بیماری که با تب همراه باشد موجب ریزش شدید موها میشود که معمولاً موهای فاز خواب بعد از اتمام بیماری حدود شش هفته تا دو ماه ریزش پیدا میکند که درمان علامتی بوده که مصرف زینک، روی و ویتامینها برای درمان کمک کننده است که اغلب با گذر زمان بهبودی حاصل میشود.
متخصص پوست، مو و زیبایی گفت: بیماری کرونا به تنهایی علائم پوستی دارد و ارتباطی به مصرف آنتی بیوتیکها ندارد اما همه آنتیبیوتیکها یک واکنش حساسیتی و ضایعات پوستی در برخی افراد ایجاد میکند و فرد دچار ضایعات پوستی میشود پس بنابراین در بیماری کرونا نیز چنین واکنشی در برخی افراد به دلیل حساسیت به آنتی بیوتکیها ایجاد میشود.
وی با تاکید بر اینکه برخی ضایعات پوستی به دلیل بیماری کرونا ایجاد نمیشود بلکه واکنش ایمنی بدن است که نسبت به ویروسها رخ میدهد، افزود: اما در شرایط کنونی بیماری پوستی نیز نگران کننده است که مبادا شخص به بیماری کرونا مبتلا باشد و البته این موضوع به صورت نادر مشاهده شده که بیماری با علائم پوستی شروع شود.
عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات پوست و سالک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: علائم پوستی به عنوان علائم همراه بیماری کرونا شناخته شده اما به تنهایی تنها علائم بیماری در همه افراد نیست افراد باید توجه داشته باشند برای تشخیص دقیق باید تست کرونا را انجام دهند تا خود را در مقابل پیشرفت بیماری ایزوله کنند.
انتهای پیام/