به گزارش صاحب نیوز؛ درگذشت آیت الله مصباح یزدی را میتوان با تعابیری که رهبر انقلاب در پیامشان منتشر کردند درک کرد: «این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار، و در حضور انقلابی در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است.»
علامه مصباح از شاگردان امام خمینی -رحمة الله علیه-، آیت الله بهجت و علامه طباطبایی بود و از پیش از انقلاب در کنار شهید بهشتی، شهید باهنر و شهید قدوسی به در مقابله با رژیم پهلوی فعالیت داشت.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی از حضور فعال آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در مبارزه علیه رژیم پهلوى سخن گفته و عنوان میکند ایشان همواره زیر ذرهبین ساواک قرار داشت که در این زمینه در یکی از گزارشهای ساواک مربوط به سال 1347، آمده است:
«درباره: محمدتقی مصباح یزدی
نامبرده بالا جزو شبکهای بوده که در موقع تحویل سال 1345 مبادرت به توزیع اعلامیهای تحت عنوان اعلام خطر در شهرستان قم نموده و به همین جهت تحت تعقیب قرار گرفته و با وجود اینکه تاکنون مکاتباتی در مورد اخذ اطلاعات وی راجع به شبکه مزبور و اساسنامه آن، با آن ساواک به عمل آمده، نتیجه مثبتی حاصل نشده است.»
مجاهدت و تلاش این حکیم فقید در راه ترویج اسلام ناب محمدی و تأثیر ایشان در گسترش علوم اسلامی و پیاده کردن اسلام حقیقی در جامعه را با پیامی که مرکز اسناد انقلاب اسلامی به عنوان مرجع ثبت و نگهداری آثار مکتوب و شفاهی انقلاب اسلامی، منتشر کرده است میتوان دریافت:
«رحلت فقیه پارسا و مجاهد انقلابی، حضرت آیتالله محمدتقی مصباحیزدی که بیتردید یکی از مفاخر كمنظير عالم اسلام بود، موجب تأثر و تألم شد. ایشان در دوران نهضت اسلامی ضمن پایهریزی مبارزه فرهنگی، تنور انقلاب را در مراکز علمی کشور فروزان نگاه داشت. مشاركت در تأسيس مدرسه حقانی و سپس تدريس در آن، بنيانگذاری مؤسسه در راه حق، همکاری در انتشار نشریه بعثت و راهاندازی نشریه انتقام و … ازجمله این فعالیتهای فرهنگی و انقلابي ايشان بود.
تبلیغ مرجعیت امام در نخستین سالهای نهضت، شرکت در جلسات سریِ روحانیون مبارز، عضویت در حلقه انقلابی موسوم به «گروه یازده نفره»، چاپ و توزیع اعلامیه بر ضد رژیم پهلوی، ارتباط با هیئتهای مؤتلفه اسلامی و عضویت در «گروه ولایت» بخشی از فعالیتهای مبارزاتی آیتالله مصباحیزدی در دوران ستمشاهی است.
علامه مصباحیزدی همچنین نقش بیبدیلی در رشد و اعتلای علوم دینی ایفا کرد. این استاد حوزه، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جهاد فرهنگی را پیشه ساخت و با راهاندازی مراکز علمی، فرهنگی و اسلامی، حرکت ماندگاری را در این عرصه آغاز کرد.»
جالب آن که حتی ضدانقلاب هم با وجود همه خباثتی که در معرفی این حکیم وارسته و بیان اخبار درگذشت ایشان به کار برده بود، نتوانسته بود ویژگیهای ممتاز ایشان را نادیده گرفته و یا مکتوم کند و در اخباری که دویچه وله، بیبیسی و رادیو فردا درباره رحلت آیت الله مصباح منتشر شده بود از ولایت مداری، حمایت این فقیه فقید از رهبر انقلاب و کادرسازی ایشان سخن به میان آمده بود.
دویچه وله به تصریح از حکمت آیت الله مصباح سخن میگوید و وی را شیخ فضل الله نوری زمانه میخواند و بیبیسی سرخوش از از دست دادن یکی از یاران واقعی انقلاب اسلامی این گونه مینویسد:
«آقای مصباح یزدی … ماموریت «تقویت» مبانی اعتقادی و سیاسی دانشجویان بسیجی را برعهده گرفت و در یک دوره ۲۰ ساله توانست به ۶۰ هزار نیرو آموزش دهد؛ در حال حاضر برخی از تربیتیافتگان این طرح [طرح ولایت بسیج دانشجویی و بسیج دانش آموزی] در بخشهای مختلف نظام دارای مسئولیت هستند.»
این خبرگزاری شناخته شده انگلیسی همچنین در ادامه با تصریح بر این که نیروهای انقلابی در جمهوری اسلامی ایران در حال رشد هستند، ناخواسته لب به تحسین و تمجید از آیت الله باز کرده و مینویسد: «نسل «جوان و انقلابی» صاحب قدرت در ایران که هر روز به دامنه قدرتش افزوده میشود و ماموریت تحقق «گام دوم انقلاب» برعهده دارد را باید مهمترین میراث محمدتقی مصباح یزدی در ۲۰ سال اخیر دانست. این نسل محصول یکی از مهمترین دورههای فعالیت مصباح یزدی در عرصه آموزش و سیاست است که از سال ۱۳۷۶ آغاز شد و با حمایتهای مالی، تشکیلاتی و تبلیغاتی توانست به تدریج در بخشهای مختلف قدرت وارد شود.».
پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله مصباح یزدی به معرفی 144 کتاب از آثار این مرحوم پرداخته است که این آثار غیر از دروس، میزگردها، مصاحبهها، پرسش و پاسخ، سخنرانیها و مناظرات ایشان است.
آیتالله مصباحیزدی از چند روز پیش در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شده بود تا آنکه روز جمعه دار فانی را وداع گفت.
انتهای پیام/