محمد حسن انتظاری در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز در مورد تغذیه در دوران پاندمی کووید19 گفت: در این دوران هر نوع کمبود مواد غذایی اعمّ از کمبود ویتامینها یا کمبود آهن یا موارد دیگر میتواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و یک تهدید محسوب شود لذا باید مراقبت صورت بگیرد که بدن هیچ نوع کمبودی نداشته باشد.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ویتامین دی یکی از ویتامین هایی است که نمی توان به صورت کامل با خوردن غذا به دست آورد، یعنی نمیتوان مقدار کافی از این ویتامین را از طریق خوردن غذاهای مختلف تأمین کرد چرا که بدن بیش از 80 درصد از این ویتامین را از طریق نور آفتاب و توسط پوست جذب میکند.
وی افزود: اکنون که به دلیل انتشار ویروس کرونا توصیه میشود مردم از منزل خارج نشوند و با توجه به این که به ویژه در کلان شهرهایی نظیر تهران و اصفهان آلودگی هوا مانع از رسیدن نور مستقیم خورشید به پوست میشود و همچنین با توجه به این که در فصل زمستان عموم مردم با لباسهای پوشیده در فضای خارج از خانه حضور پیدا میکنند، راهی برای جذب ویتامین D باقی نمیماند بنابراین میتوان گفت این روزها مقدار مورد نیاز ویتامین D توسط پوست جذب نمیشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: برای جبران این کمبود باید از مکملها استفاده کرد و بهترین مکمل برای تأمین این ویتامین استفاده ماهیانه از یک عدد پرل ویتامین D 50 هزار واحدی است که بدین صورت بدن ویتامین D مورد نیاز خود را به دست خواهد آورد.
انتظاری با بیان این که مصرف بیش از اندازه ویتامین D میتواند مسموم کننده باشد تأکید کرد مصرف بیش از این اندازه باید به تشخیص پزشک بر اساس آزمایشات و طبق تجویز وی، آن هم برای افرادی که کمبود شدید این ویتامین را دارند مصرف شود.
وی در ادامه بر لزوم تأمین پروتئین برای بدن در دوران کرونا نیز تأکید و اظهار کرد: در شرایط کنونی بدن نیاز بسیار زیادی به پروتئینها دارد چرا که وقتی صحبت از ساخت آنتی بادی در بدن میشود منظور چیزی از جنس پروتئین است و وقتی سخن از گلوبول سفید به میان میآید بخش اعظمی از این جزء از پروتئین تشکیل شده است.
این استاد دانشگاه گفت: با توجه به این که پروتئینها برخلاف ویتامینها که ماهها و گاهی سالها در بدن ذخیره میشوند، حتی یک روز نیز در بدن ذخیره نمیشوند، مصرف مستمر پروتئینها در شرایط کنونی ضروری است و مردم هر روز باید با خوردن انواع گوشت به ویژه گوشت سفید، تخم مرغ، لبنیات کم چرب، مغزیجات مانند پسته، بادام، گردو و فندق و سایر موادّ غذایی حاوی پروتئین، این ماده غذایی را برای بدن تأمین کنند.
انتهای پیام/