به گزارش صاحب نیوز؛ اولین نعمتی که خداوند به انسان بخشیده است نعمت سلامتی است و از بین موضوعاتی که انسان با آن درگیر است بعد از سلامتی روح، حفظ سلامتی جسم انسان است و توجه به این مهم، از همه مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و غیره مهم تر است
این روزها کلان شهرهای کشور دچار یک تهدید جدی برای سلامتی ساکنان آن شدهاند و آن آلودگی هوا است که در فصل زمستان به دلیل برودت هوا و رخ دادن پدیده آلودگی یا Inversion این مسأله جدیتر میشود چرا که هوای آلوده نزدیک به سطح زمین به دلیل سرد بودن بالا نرفته و بر روی سطح زمین در لایههای پایین جو مانده و این سکون موجب افزایش غلظت آلایندهها در هوا میشود.
این مشکل البته پدیدهای نو نبوده و هر ساله در حال رخ دادن است. به سبب این که در شهر اصفهان وضعیت آلودگی هوا مدت زیادی است از حالت سالم خارج شده است مصاحبهای با منصور شیشه فروش، مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان، در این رابطه ترتیب دادیم.
– صاحب نیوز: علت این حجم از آلودگی در هوای اصفهان چیست؟
– بخشی از آلودگی مربوط به شرایط جغرافیایی شهر اصفهان است. اصفهان در منطقهای خشک و نیمه خشک قرار دارد که زمستانها به علت افت دما و نفوذ جریان هوای سرد، شرایط برای پایداری هوا و افزایش غلظت آلایندهها و نهایتاً پدیده وارونگی دما فراهم می شود.
امسال هم که حدود 40 روز بارش نداشتیم و همه مجموع بارشها از ابتدای مهر ماه تا امروز 74 میلیمتر گزارش شده است و چون در دی ماه شاهد نفوذ یک جبهه هوای سرد بودیم این شرایط تشدید شد.
علت دیگر استقرار صنایع، نیروگاهها، کارگاهها، کورهها و شهرکهای صنعتی در شعاع 50 کیلومتری است که در طول سالیان گذشته رخ داده است و با آلایندگی که دارند وضعیت را به شرایط کنونی رساندهاند.
پیش بینی هواشناسی هم تا آخر هفته به علت افت دما، پایداری هوا است که منجر به این پدیده شده است و در اوایل صبح به دلیل سردتر بودن هوا، لایه پایینتر آمده و میزان آلایندهها بیشتر خواهد بود.
– صاحب نیوز: چه اقداماتی برای عبور از این شرایط بحرانی انجام دادهاید؟
– محدودیتهایی به دستگاهها ابلاغ کردیم. به محیط زیست تأکید کردیم به صورت خاص اجرای مصوبات و مواد قانون هوای پاک در دستگاهها را پیگیری کند.
430 واحد صنعتی فعال در شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان شناسایی شده که بار آلودگی دارند و در این شرایطی که درگیر آلودگی هوا هستیم محیط زیست به آنها ابلاغ میکند که فعالیتشان را کمتر کنند تا انتشار آلایندههای ناشی از منابع خالص را کمتر داشته باشیم.
به شهرداری اعلام کردیم از روشن نگه داشتن اتوبوسها در جایگاهها و پایانهها خودداری کند؛ ناوگان حمل و نقل عمومی را بهسازی کند و ناوگان فرسوده را بکارگیری نکند؛ روشنایی پارکها را کمتر کند و حداکثر تا پایان سال 1000 دستگاه موتور سیکلت خود را تبدیل به موتورهای الکترونیکی کند که فاقد آلایندگی باشند.
محدودیتهای ترافیکی شامل طرح زوج و فرد را تا آخر بهمن ماه مقرر کردیم که از ساعت 9 تا 14 و از ساعت 16 تا 21 به اجرا درخواهد آمد و همچنین محدودیتهای ترافیکی شبانه که توسط ستاد مدیریت کرونای استان تصویب شده است را در ساعات 21 تا 4 صبح برقرار کردیم. ممنوعیت تردد خودروهای فروسوده، خودروهای فاقد معاینه فنی و خودروهای دودزا با جدیت پیگیری شده و در صورت مشاهده تخلف توسط پلیس راهور اعمال قانون صورت میگیرد.
همه صنایع، دستگاهها، نیروهای مسلح موظف شدند برای سرویس کارکنان خود از خودروهای سالم دارای معاینه فنی استفاده کنند.
بستههای مصرف بهینه گاز و برق را به همه دستگاهها، ارگانها، بانکها و غیره اعلام کردیم از جمله نگه داشتن دمای فضاهای بسته بین 18 تا 21 درجه، خاموش کردن چراغهای اضافه و تلاش برای استفاده از نیروگاههای مولد خورشیدی است.
به منظور کاهش سفرهای درون شهری مردم دولت الکترونیک را تقویت کردیم و تمام دستگاههای اجرایی فعالیتهای خود را در بستر دولت الکترونیک قرار دادند.
به شرکت فراوردههای نفتی اعلام کردیم بر همه جایگاههای سوختگیری نظارت داشته باشد که سوخت پاک توزیع کنند و محیط زیست مأمور است بر این امر نظارت داشته باشد.
– صاحب نیوز: آیا صحبتهایی که میشود راجع به این که مصرف مازوت در نیروگاهها و صنایع موجب تشدید آلودگی شده است، صحت دارد؟
– تاکنون در شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان گزارشی از مصرف مازوت به دست ما نرسیده است. این مسأله باید توسط محیط زیست تأیید شود. محیط زیست تیمهای رصد و پایش خود را تقویت کرده است و تنها در دی ماه با بازرسیهایی که انجام داده 54 واحد صنعتی آلاینده را پلمپ کرده است و به واحدهای صنعتی زیادی هم اخطار داده است.
اکیپهای شبانه محیط زیست فعال شدهاند و بیش از پیش نظارت و پایش آلودگی هوا و صنابع آلاینده توسط این سازمان رصد و پیگیری میشود.
– صاحب نیوز: این اقدامات چه مقدار میتواند در رسیدن به هوای مطلوب مؤثر باشد؟
– این اقدامات مجموعه کارهایی است که در کوتاه مدت برای عبور از شرایط اضطراری آلودگی هوا انجام شده است و برنامههای بلند مدتی هم هست که باید متناسب با تحقیقاتی که دانشگاهها انجام دادهاند صورت بگیرد.
مقرر شده است سازمان محیط زیست این تحقیقات را بررسی کرده، تبدیل به طرح عملیاتی کند و آن را به دستگاهها ابلاغ کند. امید داریم با این اقدامات بلند مدت بتوانیم به طور کلی آلودگی هوا را کنترل کنیم و دیگر اجازه ندهیم شرایط به وضعیت کنونی برسد.
انتهای پیام/