به گزارش صاحب نیوز؛ این روزها اخباری از گران شدن اینترنت توسط مجلس برای تامین زیرساخت ها و حاتم بخشی بودجه به صداوسیما توسط برخی از کانال های خبری زرد و البته خبرگزاری های وابسته به دولت درحال انتشار است؛ خبری که مردم را برای گرانی بسته های اینترنت نگران کرده است؛ از طرفی رسانه های نزدیک به وزارت ارتباطات از غیرررایگان شدن شاد با استناد به صحبت های اخیر برخی از نمایندگان و طرح های بودجه1400 خبر می دهند.
بررسی های ما نشان می دهد اصل ماجرا متفاوت از آن چیزی است که بیان شده و نمایندگان مجلس در مصوبهای حق السهم دولت از اپراتورهای ارتباطی را به میزان ۱۰ درصد افزایش دادند.
مجتبی رضاخواه در مورد مصوبات مربوط به قیمت اینترنت برای سال آینده مطابق با بررسیهای قانون بودجه ۱۴۰۰ گفت: بررسی قوانین مربوط به قیمت اینترنت در بودجه از هفته گذشته در مجلس آغاز شد و هفته گذشته نیز از این بابت یک سری مصوبات داشتیم.
وی گفت: مطابق با مصوبه مجلس، درآمد دولت در سال ۱۴۰۰ از محل حق الامتیاز و حق السهم اپراتورهای ارتباطی و مخابراتی به میزان ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند. ما به دنبال آن هستیم که این افزایش درآمد، صرف ایجاد زیرساخت، توسعه زیرساخت و توسعه شبکههای مرتبط با تلفن همراه شود. از سوی دیگر، مطابق با مصوبه مجلس، قیمت اینترنت برای سال آینده افزایش پیدا نخواهد کرد و هر گونه افزایش تعرفه اینترنت غیرقانونی است.
رضاخواه ادامه داد: برای حمایت از محتوای داخلی و پیام رسان های بومی، کاهش قیمت اتصال به پیام رسان های داخلی را نیز در دستور کار قرار دادیم و بر اساس آنچه که در مجلس به تصویب رسید، قیمت استفاده از پیام رسان های داخلی در سال ۱۴۰۰ به ۲۰ درصد نرخ ترافیک پیام رسان های خارجی میرسد.
وی گفت: به این معنی که سقف قیمت اینترنت برای پیام رسان های داخلی، ۲۰ درصد سقف قیمت اینترنت برای پیام رسان های خارجی میشود.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مورد ابهامی که برای تعرفه اتصال به برخی پیام رسان های داخلی مانند «شاد» پیش آمده است، به نحوی که گفته شده پیش از این تعرفه این پیام رسان رایگان بود و با مصوبه مجلس، مشمول پرداخت هزینه میشود، توضیح داد.
وی گفت: اینکه «شاد» را میتوان پیام رسان در نظر گرفت یا خیر، موضوع مورد بحث است. حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که این سامانه آموزشی، یک پیام رسان است، مجلس از این موضوع رفع ابهام کرد.
رضاخواه تصریح کرد: بر این اساس ترافیک اتصال به پیام رسان هایی که تاکنون رایگان محاسبه می شده است، در سال ۱۴۰۰ نیز به قوت خود باقی خواهد ماند و سایر پیام رسان ها نیز با تعرفه یک پنجم ترافیک خارجی، برای مصرف کننده محاسبه میشوند.
وی تاکید کرد: بنابراین اگر نرخ اتصال به پیام رسان داخلی تاکنون برای مصرف کننده بیش از ۲۰ درصد ترافیک خارجی محاسبه می شده است، هم اکنون برای آن سقف ۲۰ درصد تعیین شده است. پیش از این گفته شده بود که تعرفه اتصال پیام رسان ها، یک سوم ترافیک خارجی است که ما در مصوبه مجلس آن را به یک پنجم کاهش دادیم. در کنار آن مصرف اینترنت برای سامانههای «شاد» و امثال آنکه تاکنون رایگان بوده، همچنان رایگان باقی خواهد ماند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: این مصوبات مطابق با پیشنهادات نمایندگان در قسمت درآمدی بودجه ۱۴۰۰ به تصویب رسیده و باید برای تأیید نهایی به شورای نگهبان برود.
این اقدام نمایندگان درحالی بوده که به نظر می رسد دولت و شخص وزیر ارتباطات به دنبال انداختن هزینه سود خود از افزایش قیمت اینترنت بر گردن مجلس هستند.
دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ ردیف بودجهای برای تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته شده است که به ۲۵ دستگاه از جمله وزارت ارشاد، صدا و سیما و … پرداخت میشود. اگر پرداخت بودجه به دستگاههای دولتی و صدا و سیما برای تولید محتوا در فضای مجازی اشکال دارد چرا دولت از ابتدا آن را در بودجه گنجانده است؟
زیر ارتباطات درحالی در توییت های خود از افزایش قیمت اینترنت توسط مجلس سخن می گوید که مطابق قانون، کف و سقف قیمتی برای اپراتورها در نظر گرفته شده است که بر اساس آن میتوانند بدون مجوز بهای بستههای اینترنتی را تا سقف قیمت برسانند. موضوعی که بارها مدیران زیرمجموعه وزارت ارتباطات هم به آن اشاره کردهاند و اپراتورها بدون نظر مجلس و وزارت ارتباطات میتوانند تا سقف قانونی قیمتهایشان را افزایش دهند و اگر این کار را نمیکنند به گفته خودشان به این دلیل است که قدرت خرید مردم پایین است و نگران کاهش مصرف اینترنت از سمت مصرفکنندگان و کاهش درآمدشان هستند.
و مهم ترین مسئله در تعیین تعرفه اینترنت نظر شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت زیرمجموعه وزارت ارتباطات به عنوان متولی انحصای واردات پهنای باند به کشور است.
انحصار واردات پهنای باند سالیان سال است در دست این شرکت است و بارها مورد انتقاد قرار گرفته است به گونه ای که مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار گزارشی ضمن اشاره به انحصار در واردات پهنای باند توضیح داده بود که پهنای باند با حدود ۲۵ برابر قیمت اولیه به دست کاربران میرسد.
به نظر می رسد خود وزارت ارتباطات بیشترین سود را از گرانی اینترنت در کشور می برد و رسانه های حامی شخص وزیر با انحراف افکار عمومی از این موضوع هزینه آن را به گردن دیگر ارگان ها می اندازند.
انتهای پیام/
به اینترنت هم رحم نکرند بدبخت ها