به گزارش صاحب نیوز؛ سال 99 به پایان رسید؛ سالی که در آن اقلام مختلف با افزایش چند برابری قیمت رو به رو بودند و اقلام با دلیل و یا بدون هیچ دلیلی هر روز گران تر می شدند؛ البته گرانی تنها موضوع بازار نبود بلکه نایاب شدن برخی از کالاها نیز در خود جالب بود چرا که گزارش های میدانی نشان می داد در تولید کالا هیچ تغییری ایجاد نشده است؛ اما مردم برای خرید یا باید صف های طولانی را پشت سر می گذاشتند و یا نمی توانستند کالا را در بازار تهیه کنند.
در میان گرانی ها در بازار که در طول سال مستمر اتفاق افتاد قیمت مایحتاج مردم نیز سهم قابل توجه داشت و کمتر کالایی را در می توان یافت که در سبد غذایی عموم خانواده ها باشد و قیمت آن چند برابر نشده باشد؛ این اتفاق در ماه های پایانی سال بیشتر از پیش احساس شد.
برخی صحبت های نمایندگان مجلس نیز که حکایت از اتفاقات عجیبی دارد که به دولت مربوط می شود فشار این گرانی ها را بیشتر می کند و مردم را از راهکارهای اتخاذ شده ناامید می کند
مهدی ابوالحسنی در گفت و گو با صاحب نیوز اظهار کرد: در بازار عرضه، تقاضا و همچنین تغییرات در بهای تمام شده عواملی هستند که می توانند نوسانات در قیمت را ایجاد کنند و مسئولان امر تلاش می کنند رابطه منطقی بین این چند مقوله تعریف کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: وقتی عرضه از تقاضا بیشتر می شود موجب کاهش می شود و وقتی تقاضا افزایش میابد می تواند به افزایش قیمت منجر شود.
وی افزود: برای اینکه توازن بین عرضه و تقاضا باشد و همچنین صادرات و واردات نیز با این توازن همگون باشد، نقش مسئولان امر پرنگ و حیاتی است که اگر تدابیر اتخاذ شده کافی و یا درست نباشد می تواند منجر به برهم خوردن این توازن شود و در نتیجه روی قیمت تاثیر گذار باشد.
ابوالحسنی گفت: در حال حاضر می بینیم که ما در مرغ و روغن مشکل داریم و مردم باید این کالاها را که البته شاید کالاهایی دیگر نیز باشد را به سختی و یا با قیمت خیلی بالاتر تهیه کنند که نشان می دهد تدابیر اتخاذ شده کافی و یا کارآمد نبوده است.
در این میان همیشه بازار شب عید مورد توجه بوده است و تدابیر خاصی برای این ایام اتخاذ می شده که به نظر می رسد امسال برنامه ای برای این بازار اندیشیده نشده است عطا بهرامی کارشناس مسائل اقتصادی در مورد گرانیها و نابسامانی در بازار کالاهای اساسی، اظهار کرد: نخست اینکه بیتدبیری و بیخیالی دولت و سوءمدیریت وزارتخانهها باعث این مشکل شد و همچنان حل نشده است و این موضوع سبب سختی مردم آن هم در شب عید شد.
وی با اشاره به وضعیت موجود بازار شب عید، گفت: یکی از نقاط ضعفی که در سال با آن مواجه بودیم مسائل اقتصادی کشور بود؛ متأسفانه مردم را بدون آموزش های لازم به بورس دعوت و مردم را دچار آسیب کردند.
پروین صالحی نیز در این زمینه اظهار کرد: پوسته ساختار اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی است اما متأسفانه وقتی وارد آن می شویم با یک نظام سرمایه داری مواجه می شویم که نمی شود با آن اقتصاد مقاومتی را اجرا کرد؛ راه حل برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی و بها دادن به تولید داخل است.
گزارشها به مجلس حاکی از فراوانی کالا در کشور است اما متأسفانه در نحوه توزیع ضعف وجود دارد
وی اضافه کرد: مجلس در بحث وضعیت بازار با وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی نشست های اضطراری تشکیل داده و گزارشها به مجلس حاکی از فراوانی کالا در کشور است اما متأسفانه در نحوه توزیع ضعف وجود دارد که با قول وزرا این مشکل توزیع هم حل می شود.
نماینده مبارکه در مجلس با تأکید بر اینکه متأسفانه نقش دلال ها و سوداگران اقتصادی به شدت پررنگ شده است که نابسامانی در بازار کالاهای اساسی را به همراه دارد، خاطر نشان کرد: حضور دلال ها باعث شده است که هم تولید کننده و هم مصرف کننده ناراضی باشند و امیدواریم با هماهنگی های صورت گرفته بین قوه قضاییه و مجلس بتوانیم دست دلال را از کل تولید کشور کوتاه کنیم.
مردم نخریدند چون دیگه توان خریدن رو نداشتن !