به گزارش صاحب نیوز؛ 12 فروردین نماد مردم سالاری جمهوری اسلامی است. در حالی که فوج فوج مردم ایران با دادن بیش از سه هزار شهید به خیابانها آمده بودند و رژیم شاهنشاهی را سرنگون کرده و با تجدید پیمان چندین میلیون نفری با امام خمینی رحمة الله علیه هنگام ورود ایشان به کشور، از ایشان خواسته بودند رهبری انقلاب و کشور را به دست بگیرد، اما بنیانگذار کبیر انقلاب باز هم بسنده نکرده و فرمان برگزاری انتخابات برای انتخاب نظام و حکومت ایران توسط مردم را صادر فرمودند.
در این رابطه به استناد مرکز اسناد انقلاب اسلامی صادق طباطبایی، از انقلابیون سال 1357 و از یاران نزدیک به امام خمینی اظهار میکند: 12 روز از پیروزی انقلاب نگذشته بود که مرحوم حاج احمد آقا خمینی گفتند: امام میگویند رفراندوم باید هرچه زودتر برگزار شود. من با آقای دکتر صدر حاج سیدجوادی در وزارت کشور دیدار کردم و پیام امام را به ایشان دادم. وزیر کشور گفت ما الان تشکیلات سالم اداری در کشور نداریم… در مراکز استانها و شهرها هم استانداران و فرمانداران هنوز مستقر و مسلط به اوضاع نشدهاند. انجام امر امام چند ماهی فرصت نیاز دارد. من مطلب را به احمدآقا طی یک تماس تلفنی اطلاع دادم. کمی بعد ایشان تلفن کرد و گفت امام میفرمایند اگر کمی بجنبید، اینکار انجام میشود.
وی میگوید زمانی که به امام عرضه میدارد که چه نیازی به رفراندوم داریم؟ من مطمئن هستم اگر شما «جمهوری اسلامی» را بهعنوان نظام سیاسی کشور اعلام کنید، هم مردم ما و هم دنیا آنرا خواهند پذیرفت. ایشان میفرمایند: شما الان نمیفهمید. پنجاه سال دیگر خواهند گفت با سوءاستفاده از احساسات مردم، نظام مورد نظر خود را بر مردم تحمیل کردند، نه حتماً باید رأیگیری شود و دقیقاً تعداد مخالف و موافق معین شود.
تقریباً اواسط اسفند 57 بود که احمدآقا گفت یکسری بیا قم و رفتم و گفت آقا گفته است که باید خیلی زود رفراندوم برگزار شود برای جمهوری اسلامی… من دوباره به قم رفتم و به ایشان گفتم آقا خود شما نظام جمهوری اسلامی را اعلام کردهاید، این کافیاست و دنیا هم که مشروعیت شما را قبول کرده است. این هیچ ایرادی ندارد. ایشان گفتند: شما الان را نگاه نکنید، آن چیزی که در تاریخ میماند، واقعیتهای تاریخی است. شما سعی کنید که هرچه زودتر دولت اینکار را برگزار کند.
بدین ترتیب رفراندوم برگزار شده و 98.2 درصد شرکت کنندگان رأی آری به جمهوری اسلامی دادند و در تاریخ ثبت شد که حکومت جمهوری اسلامی به انتخاب قریب به اتفاق مردم ایران برای این کشور برگزیده شده و حاکم شد.
این مردم سالاری در حالی است که پیش از انقلاب این گونه نبود. تنها انتخاباتی که به ظاهر برگزار میشد انتخابات نمایندگان مجلس بود آن هم با شرایط مضحکی که در ادامه مطالعه خواهید کرد.
ایرج جدیدی، بازنشسته فرهنگی در شهرستان فریدونشهر، است وی در این رابطه به خبرنگارصاحب نیوز گفت: آن زمان خیلی انتخابات مطرح نمیشد و بسیاری از مردم اصلاً اطلاع پیدا نمیکردند که انتخاباتی در حال برگزاری است با این که رسانههای گروهی همچون رادیو و تلویزیون قبل از انقلاب حتی در این شهرستان کوچک فراگیر شده بود.
وی اضافه میکند: بارها پیش میآمد در حالی نتایج انتخابات توسط تلویزیون بیان میشد که هنوز آرای روستاهای فریدونشهر شمارش نشده بود.
مقایسه این طرز اخذ آراء با اخذ آرای بعد از انقلاب زیرنظر نظارتها و چشمان تیزبین ناظران شورای نگهبان نشان میدهد که کدام نظام سیاسی بیشتر برای مردم خود ارزش و اهمیت قائل بوده است.
اکنون آن قدر نظارت دقیق صورت میگیرد که هر فرد با آزادی کامل بدون اطلاع دیگران از رأی وی وارد شعبه اخذ رأی شده و به هر کسی مدنظر دارد رأی میدهد تا جایی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 و فتنهای که پیش آمد زمانی که 25 درصد شعب اخذ رأی بازشماری شد حتی یک رأی نیز به سبد آرای مدعی تخلف اضافه نشد که این نشان دهنده سالم بودن انتخابات در جمهوری اسلامی ایران است.
این مطلب را با رویه دوران پهلوی در انتخابات نکمیل میکنیم. احمدعلی مسعود انصاری، پسر خاله فرح پهلوی و از درباریان رژیم شاهنشاهی که اخیرا از این خاندان راه خود را جدا کرده و به افشاگری در مورد ایشان میپردازد، در این رابطه اظهار میکند: روزی آقای هویدا و پروفسور عدل با هم بحث میکردند که چه کسی از صندوق رأی برای مجلس شورا خارج شود. من به آقای هویدا گفتم: اگر قرار است خودتان فردی را انتخاب کنید، صندوق رأیگیری را کنار بگذارید. هویدا در جواب گفت: اگر به مردم آزادی بدهیم، نمیتوانیم آن را کنترل کنیم و کار از زیر دستمان در میرود.
هندرسن، سفیر آمریکا در ایران، در گزارشی به وزارت امور خارجهی آمریکا پیرامون انتخابات مجلس هجدهم، به تعیین نمایندگان مجلس از بالا اشاره میکند؛ نکتهای که صوری بودن انتخابات در این دوران را به رخ میکشد. وی در این گزارش مینویسد: علاء وزیر دربار، اظهار داشت چند هفته پیش، اسدالله علم، رئیس املاک سلطنتی، به او گفته است به دستور شاه صورت اسامی عدهای را برای نامزدی نمایندگی مجلس تهیه کرده، شاه لیست مزبور را با اسامی نامزدهای نمایندگی از سوی زاهدی تطبیق داده و پس از یکدست کردن اسامی نامزدها، چند تن از نامزدها را جابهجا کرده است.
انتهای پیام/