صفحه اصلی » استان اصفهان » به کارگیری فناوری هاضم در فاز صنعتی؛ روشی برای کاهش چشمگیر شیرابه و بوی نامطبوع پسماندها

معاون برنامه ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تأکید کرد؛

به کارگیری فناوری هاضم در فاز صنعتی؛ روشی برای کاهش چشمگیر شیرابه و بوی نامطبوع پسماندها

معاون برنامه ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به پیشرفت علم و تکنولوژی مدیریت پسماند در سرتاسر دنیا، از تلاش این سازمان برای نزدیک شدن به استانداردهای جهانی در زمینه مدیریت بهینه پسماندها خبر داد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - جمعه ۱۴۰۰/۰۹/۵

به گزارش صاحب نیوز؛ فرشاد مستأجران با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به برنامه عملیاتی سازمان تا سال 1405، بعد از مطالعات و پژوهش های گسترده برای حوزه های مختلف مدیریت پسماند، فناوری های جدید را احصا کرده و در برنامه سازمان قرار داده ایم و در ادامه نیز  در سال 1400 توانسته ایم برای اجرای این برنامه ها وارد فاز عملیاتی شویم، از این رو این نوید را به همشهریان عزیز اصفهانی می دهیم که بخشی از این تکنولوژی ها به زودی در فرآیند مدیریت و پردازش پسماندها به کار گرفته خواهد شد.

وی با اشاره به چرخه مدیریت پسماندها در اصفهان از مبدأ تا مقصد، اضافه کرد: پسماندهای جمع آوری شده در شهر اصفهان که در محل کارخانه پردازش پسماند دریافت می شوند، دارای 2 بخش هستند که یک قسمت آن مواد آلی و فساد پذیر شامل مواد غذایی است و بخش دیگر مواد غیرآلی از جمله پلاستیک ها و منسوجات است که برای مدیریت اصولی هر دو بخش بررسی های متعددی انجام شده است.

معاون برنامه ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند ادامه داد: در زمینه مدیریت بخش آلی پسماندها، تکنولوژی روز دنیا استفاده از روش هضم بیهوازی است، که این روش تجزیه مواد غذایی به وسیله میکروارگانیسم ها در شرایطی است که هوا وجود ندارد یعنی پسماندها و مواد فسادپذیر وارد دستگاه می شوند، بعد از یک ماه شروع به تجزیه شدن می کنند و در نهایت این فرآیند منجر به تولید چند نوع محصول خروجی شامل کود کمپوست با کیفیت و گاز قابل تبدیل به انرژی برق یا الکتریسیته می شود.

وی با اشاره به مزایای استفاده از این فرآیند توضیح داد: فرآیند هاضم بیهوازی منجر به کاهش چشمگیر مقدار شیرابه و رفع بوی نامطبوع متصاعد شده از این پسماندها می شود.

مستأجران با اشاره به این که تحریم ها و عدم امکان وارد کردن این دستگاه، سبب تشویق سازمان برای بومی سازی تکنولوژی هاضم بیهوازی شده، افزود: با استفاده از توان متخصصان داخلی توانستیم دستگاه را در مقیاس کوچکتر و به صورت نیمه خشک به عنوان فاز پایلوت بسازیم و در حال حاضر نیز مشغول طراحی مدل مالی 20 تن در روز هستیم که اگر بتوانیم ردیف های اعتباری آن را فراهم کنیم می توانیم در سال 1401 این فناوری را در شهراصفهان مورد استفاده قرار دهیم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری صاحب نیوز منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

12 − 11 =