به گزارش صاحب نیوز، با کاهش دمای کشور طی هفتههای اخیر و فعالیت موجهای بارشی در سطح کشور، میزان مصرف گاز نیز افزیش پیدا کرده است و مسئولان کشور را بر آن داشته تا برای جلوگیری از مواجه شدن با قطعی گاز در کشور، مصرف آن در نیروگاههای تولید برق را کاهش دهند. لذا یا باید میزان تولید برق در کشور کاهش پیدا کند یا این که این کاهش مصرف گاز در نیروگاهها با سوخت دیگری نظیر مازوت جبران شود که به دلیل کمبود برق در کشور، راه حل دوم به انتخاب مسئولان کشور رسیده است.
این موضوع به یکی از جنجالهای این روزهای رسانهها تبدیل شده است چرا که مقالات و اظهار نظرهای متعددی در مورد خطرات سوخت مازوت و آلایندگی ان منتشر شده است.
بنا بر یافتههای علمی در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی حاوی گوگرد همچون مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر میشوند که بخش بیشتر آنرا SO2 تشکیل میدهد SO2 گازی سمی است که برای سلامتی مضر است. این گاز، وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و زمانی که غلظت آن در هوا به بیش از 500ppb برسد، بوی بدی خواهد داشت که در این سطح، کشنده خواهد بود.
این گاز در غلظتهای پایینتر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی و تنفسی را به همراه دارد. به طور کلی، غلظت معمول این گاز در اتمسفر کمتر از 10ppb ذکر میشود که در این غلظت اثر مخربی بر سلامتی نخواهد داشت.
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با صاحب نیوز ضمن تأیید استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید منتظری اصفهان، از لزوم توقف استفاده از مازوت در این نیروگاه سخن به میان آورد.
نماینده مردم برخوار، شاهین شهر و میمه در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود هشدارهای متعددی که نسبت به این موضوع داده شده بود از پنج روز پیش تعداد قابل توجهی مشعلهای مازوت سوز نیروگاه شهید منتظری اصفهان، مازوت قابل توجهی را مصرف کرده و باعث پراکندن صدها تن مواد آلاینده در فضا شده است.
این عضو هیئت ریئسه مجلس با بیان این که سوخت مازوت در این نیروگاه هوای شهرهای اصفهان و شاهین شهر و همچنین شهرهای گز، گرگاب، خورزوق، دستگرد و غیره را آلوده کرده و باعث ضرر و زیان به مردم این شهرها شده است، اظهار کرد: چون در سه روز ابتدایی آغاز مصرف مازوت در این نیروگاه، شرایط آب و هوایی ناپایدار بود و وزش باد را داشتیم، ذرات آلاینده پراکنده شدند اما اکنون هوا پایدار شده و وزش بادی وجود ندارد لذا ذرات آلاینده تجمع کرده و خوای این شهرها را خطرآفرین کرده است.
وی گفت: ما برودت هوا و در نتیجه افزایش مصرف گاز و بالاخره شرایط نیاز گاز کشور را درک میکنیم اما مسئولانی که حق و حقوق مردم این شهرها را رعایت نکردهاند باید پاسخگوی عمل خود باشند و ما نیز پیگیر هستیم تا توقف استفاده از مازوت به نتیجه برسد.
حاجی دلیگانی در پاسخ به این سؤال که پیگیریها شما تاکنون در سطح هیئت دولت به کجا رسیده است، اظهار کرد: همین پیگیریها سبب شده بود تاکنون از مازوت در این نیروگاه استفاده نشود اما طی روزهای اخیر با افزایش استفاده از گاز و مواجه شدن کشور با کمبود گاز، مسئولان روی آوردند به استفاده از مازوت برای تأمین سوخت نیروگاه که البته قابل توجیه نیست.
مصرف مازوت در نیروگاههای برقی که خیلی نزدیک به شهرها نباشند، شاید مشکلی نداشته باشد اما در نیروگاههایی که در جوار شهرها احداث شدهاند و آلایندگی آنها اثر مستقیم بر کیفیت هوای این شهرها خواهد داشت، این مسأله مهم و قابل توجه است.
مسئولان اداره کل محیط زیست استان اصفهان اظهار میکنند این سازمان از هفت سال پیش مخازن سوخت مازوت نیروگاه شهید منتظری اصفهان را پلمپ کردهاند و اکنون این نیروگاه با مجوزی که از پایتخت دریافت کرده است اقدام به فک پلمپ کرده است.
این منابع عنوان میکنند پیش از این به این نیروگاه پیشنهاد کردهاند بر روی مشعلهای خود فیلترهای مخصوصی نصب کنند که در صورت لزوم برای مصرف مازوت، حداقل آلایندگی را برای محیط زیست داشته باشد، اما ایشان به دلیل هزینه بر بودن نصب این فیلترها اقدام به این کار نکردهاند.
اکنون سلامت مردم اصفهان و شهرهای اطراف آن به خطر افتاده است. اصفهانی که بدون سوخت مازوت هم هوای ناسالمی را داشت امروز با سوزاندن مازوت در نیروگاه شهید منتظری بیش از پیش، از محیط زیستی ناسالم برخوردار شده است.
انتهای پیام/