زهرا رحیمی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز؛ پیرامون روز اسناد ملی و میثرات مکتوب گفت: ۱۹ اردیبهشت همزمان با روز بزرگداشت شیخ کلینی در سال نمای ایران «روز اسناد ملی» نامگذاری شده اما در نامه ای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ۱۷ اردیبهشت را روز اسناد ملی نامیده است.
مدیر کتابخانه تخصصی هنر و اصفهان شناسی افزود:در علم کتابداری مفهوم سند به هر نوع نوشته خطی یا چاپی یا هر شی مادی که حاوی و دارای اطلاعات باشد اطلاق می شود. در همه کشور ها موسساتی وجود دارند که مسئولیت حفظ اسناد را بر عهده دارند و به نوعی آرشیوها حافظ اسناد و میراث دولت ها، ملت ها و هویت مردم هستند، کتابخانه ها به نوعی ارشیو هستند چرا که مسئول نگهداری از میراث مکتوب هستند میراثی که بیانگر فرهنگ، سیاست، اقتصاد، دین و تاریخ آن زمان و آن کشور ها است.
وی با اشاره به اسناد تاریخی موجود در کتابخانه مرکزی اصفهان بیان کرد: در این کتابخانه شش هزار برگ سند تاریخی وجود دارد که این اسناد به زمان ظل السطان شاهزاده قاجار و پسر ناصرالدین شاه مربوط می شود؛ با تلاش مجموعه کتابخانه مرکزی علاوه بر دیجیتال سازی دو کتاب از این اسناد منتشر شده است که مورد استقبال پژوهشگران قرار گرفته است.
مدیر کتابخانه تخصصی هنر و اصفهان شناسی افزود: در کتابخانه مرکزی علاوه بر اسناد تاریخی کتاب های خطی و چاپ سنگی هم موجود است که دیجیتال سازی شده و در کتابخانه دیجیتال در دسترسی پژوهشگران قرار می گیرد.
انتهای پیام/