به گزارش صاحب نیوز؛ سیداحمدرضا بنی لوحی معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در نشست معاونان آموزش و پرورش با اصحاب رسانه با اشاره به تأثیر پاندمی کرونا بر روند آموزش دانش آموزان، اظهار کرد: پاندمی کرونا باعث شد که آموزش حضوری مدارس به مدت دو سال تعلیق شود و به شیوه مجازی کلاسهای درس برگزار شود. علیرغم تلاشهای فراوان معلمان در این دوران آموزشهای غیر حضوری نتوانست کیفیت آموزش حضوری را داشته باشد و همین امر باعث افت تحصیلی پنهان در دانش آموزان شد.
*کرونا، باعث افت پنهان تحصیلی دانشآموزان در امتحان نهایی
وی افزود: این افت پنهان را به خوبی در امتحانهای نهایی امسال شاهد بودیم و همین امر باعث شد، دانشآموزان نتوانند در این امتحانها نمره خوبی کسب کنند به همین خاطر وزارت آموزش و پرورش برای رفع این مشکل اقدام به اجرای طرح تابستانه در مدارس کرد.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان بیان کرد: جامعه هدف طرح تابستانه در مدارس سه گروه دانشآموز است، جامعه هدف نخست، دانش آموزانی هستند که آموزشهای لازم را دیدهاند و شرایطشان مطلوب است، جامعه هدف دوم دانش آموزانی را شامل میشود که نمرههای پایینی در امتحانها اخذ کرده و تجدید شدهاند و جامعه هدف سوم دانش آموزانی هستند که نمره قبولی کسب کردند، اما شرایط مطلوب علمی ندارند.
وی اضافه کرد: در این طرح برای دانش آموزانی که نمره زیر ۱۰ کسب کردند در دوره متوسطه اول، پایگاههای جبرانی و در دوره متوسطه دوم پایگاههای تابستانی پیش بینی شده است همچنین برای گروه سوم که نمره قبولی کسب کرده اما شرایط علمی مناسبی ندارند این طرح بصورت رایگان انجام میشود.
بنیلوحی اذعان داشت: آموزش و پرورش استان اصفهان دارای ۴۱ منطقه آموزشی، شش ناحیه شهری و ۳۵ منطقه در شهرستانها است، در هر منطقه و ناحیه باتوجه به ظرفیت دانش آموزی ۲۰ درصد از دانش آموزان را در چهار درسی که در آن منطقه بر اساس میانگین پایینترین نمره را اخذ کرده باشند، آموزش خواهند دید. برای اجرای این طرح مجهزترین مدارس استان اصفهان از لحاظ امکانات سرمایشی و آموزشی در نظر گرفته شده است و از آنجایی که ارتقای سواد دانش آموزان برای ما مهم است در این طرح از بهترین معلمها برای تدریس دعوت شده است.
وی توضیح داد: طرح تابستانه دوره تثبیت و تعمیق یادگیری و جبران افت تحصیلی نام دارد، این دوره طی شش هفته برگزار میشود و دانش آموزان شرکت کننده در این دوره در شهریورماه امتحان میدهند و نمرهای که دانشآموز در شهریورماه و پایان این دوره میگیرد جایگزین نمره خرداد میشود که این جایگزینی نمره امسال برای اولین بار در کشور اجرا میشود.
*۵۶ هزار دانشآموز نیازمند طرح جبران افت تحصیلی
لیلا سادات ابطحی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان نیز در این نشست با اشاره به افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دوره ابتدایی به دلیل مجازی شدن کلاسهای درس در اثر ویروس کرونا، اظهار کرد: بر اساس سنجش و ارزشیابی تحصیلی که از دانشآموزان مقطع ابتدایی استان اصفهان صورت گرفت، ۵۶ هزار دانش آموز در وضعیت نیازمند تلاش، قابل قبول و یا ضرورت توانمند شدن قرار داشتند. اجرای طرح تثبیت و تعمیق یادگیری و جبران افت تحصیلی دانش آموزان، در دستور آموزش و پرورش قرار گرفت و دانش آموزان با این سه وضعیت موظف هستند در دوره تابستانه شرکت کنند.
وی افزود: این دانش آموزان موظف هستند در سامانه طرح تثبیت و تعمیق یادگیری و جبران افت تحصیلی دانش آموزان ثبت نام کنند، اما همه تکرار پایه نمیشوند. این طرح در واقع به کیفیت میاندیشد نه کمیت آموزش، در این طرح برای دانش آموزان سه پایه اول ابتدایی، برای دو درس ریاضی و فارسی دو یا سه جلسه در هفته بنا به نظر نواحی و مناطقی که وضعیت دانش آموزان را رصد میکنند، پیش بینی شده است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان بیان کرد: یکی از مزایای این طرح برگزاری رایگان کلاسها است که کلاسها طی دو ماه بین ۱۶ تا ۲۴ جلسه تحصیلی مفید برنامه ریزی شده است همچنین برای ارتقای کیفیت کلاسها، حداکثر ظرفیت هر کلاس ۲۰ نفر خواهد بود.
وی متذکر شد: شیوه آموزش دوره تثبیت و تعمیق یادگیری و جبران افت تحصیلی، حضوری است، اما به معلمان اختیار داده شده است که برای مباحث تکمیلی از فضای شبکه شاد استفاده کنند همچنین در مدارس روستایی با فاصله پنج کیلومتری از هم با راهبران آموزشی این طرح برگزار میشود.
ابطحی گفت: هیچ اجباری برای آموزش در تابستان وجود ندارد، اما خانواده باید متوجه باشد این فرصت برای بهبود یادگیری فرزندانشان است و به همین جهت اداره کل آموزش و پرورش اقناع سازی خانوادهها را در دستور کار قرار داده است.
وی در خصوص شرایط شرکت در این دوره اضافه کرد: دانش آموزان برای شرکت در این دوره باید در سامانه این طرح ثبت نام کنند که خوشبختانه تاکنون نزدیک به ۷۵ درصد از جامعه هدف به این منظور اعلام آمادگی کردهاند، اجرای این طرح نیاز به ۱۱۷۱ پایگاه دارد که تا امروز ۳۹۵ پایگاه ثبت نام کرده اند.
*تحصیل ۱۳۶ هزار دانشآموز در مدارس غیر دولتی
علی حمیدی رئیس اداره مشارکتها و امور مدارس غیردولتی استان اصفهان نیز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دو هزار و ۴۱۸ مدرسه غیردولتی در استان وجود دارد که از این تعداد یک هزار و ۶۰ پیش دبستانی، یک هزار و ۲۷۷ مدرسه و ۸۱ هنرستان است، همچنین نزدیک به ۱۳۶ هزار دانشآموز در این مدارس تحصیل میکنند. آموزش و پرورش استان اصفهان در زیر مجموعه خود یک هزار و ۵۹۹ مرکز آموزشی غیر دولتی دارد که در آن ۴۹ هزار و ۱۸۱ فراگیر در حال آموزش هستند.
وی افزود: سهم آموزش مدارس غیردولتی در استان اصفهان ۱۵.۴ درصد است، میزان محاسبه شهریه مدارس غیر دولتی به پارامترهایی همچون اجاره بهای ساختمان مدرسه، حقوق معلمان و میزان فعالیت مدرسه دارد که این فرمول خاص در وزارتخانه آموزش و پرورش محاسبه و به عنوان نرخ مصوب شهریه به ما ابلاغ میشود.
رئیس اداره مشارکتها و امور مدارس غیردولتی استان اصفهان بیان کرد: مدارس غیر دولتی دارای دو شهریه مصوب و مکمل است و هیچ مدرسه غیر دولتی حق ندارد، بیش از این دو شهریه از دانش آموزان شهریه دریافت کند، اما ممکن است مدرسه اعلام کند که بابت خدمات ویژه همچون برگزاری اردو، کلاسهای فوق برنامه مبلغی جداگانه دریافت خواهد کرد که پرداخت آن توسط والدین دانش آموزان اختیاری است و در صورت اجبار برای دریافت، تخلف صورت گرفته و با آن برخورد جدی صورت میگیرد.
وی اذعان داشت: اداره مشارکتها و امور مدارس غیردولتی استان اصفهان قاطعانه با اینگونه تخلفها برخورد جدی میکند؛ چند مدیر مدرسه و مؤسس مدرسه غیر انتفاعی برند بخاطر این تخلفها عزل شدهاند. در حال حاضر شهریه جدید به مدارس غیردولتی ابلاغ نشده است، مدارس غیردولتی نباید هیچ مبلغی به خانوادهها اعلام کنند و معیار گرفتن وجه برای پیش ثبتنام مدارس، همان شهریه مصوب سال گذشته باشد.
حمیدی متذکر شد: هیچ مدرسهای نمیتواند تا ابلاغ شهریه مصوب جدید، رقمی بیشتر از شهریه مصوب سال گذشته از خانوادهها دریافت کند.خوشبختانه تخلف مدارس غیردولتی استان اصفهان در بحث دریافت شهریه بسیار پایین است، تا امروز (هشتم تیرماه) از میان دو هزار و ۴۱۸ مدرسه غیر دولتی شاهد ۲۳ مورد تخلف بودهایم. حقوق معلمان مدارس غیردولتی باید بر طبق قانون کار و بیمه آنها کامل پرداخت شود، مردم میتوانند گزارش تخلف مدارس غیر دولتی را به سامانهای الکترونیکی به نشانی الکترونیکی ERP.isfedu.ir/eforms/shekayat ارسال کنند.
* ثبتنام دانشآموزان در مدارس، بر اساس محدودههای مشخص
مصطفی درستکار، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش استان اصفهان در ادامه این نشست اظهار کرد: تمام دانشآموزان که در محدوده مدرسه مورد نظر قرار دارند باید برای پایه ورودی ثبت نام شوند. جهت ایجاد عدالت، امسال فرم امتیاز بندی طراحی شده است که مدارس را در حین ثبتنام مورد ارزیابی قرار میدهیم.
وی افزود: علاوه بر آن سامانه بازدید طراحی شده است که تمام بازدیدها برای ثبتنام در مدارس استان اصفهان ثبت میشود تا نظارت ۱۰۰ درصد بر فرآیند ثبت نام تمام مدارس ۴۱ منطقه استان اصفهان داشته باشیم.
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش وپرورش استان اصفهان افزود : تا امروز چهارشنبه هشتم تیرماه یک هزار و ۹۵ نفر در سامانه بازدید ثبتنام کردهاند و علاوه بر آن فرمهای نظرسنجی به دو صورت دستی و کد QR طراحی و در مدارس استان توزیع شده است که تا کنون ۹۵۰ نفر از طریق نظرسنجی کد QR اعلام رضایتمندی از وضعیت ثبت نام در مدارس استان اصفهان کردهاند. مردم میتوانند شکایات و گزارش تخلف مدارس را به سامانه شکایت آموزش و پرورش اعلام، همچنین با شماره گیری شمارههای ۳۷۱۰۸۱۱۳، ۳۷۱۰۸۷۱۴ گزارش تخلف مدارس را به ما اعلام کنند.
درستکار با اشاره آخرین اقدام آموزش و پرورش استان اصفهان در برخورد با معلم یکی از شهرستانهای استان اصفهان که اقدام به تنبیه بدنی دانشآموز کرده بود، توضیح داد: پرونده این شخص در جریان است و خط قرمز آموزش و پرورش استان تنبیه بدنی دانش آموزان است.
*غربالگری دانش آموزان استثنائی برای ورود به مدارس
روح الله خزایی رئیس اداره آموزش وپرورش استثنائی استان اصفهان نیز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اجرای طرح سنجش و غربالگری دانشآموزان بدو ورود دانشآموزان ، اظهار کرد: ۱۰۵ هزار ۹۰ هزار دانشآموز بدو ورود و پیش دبستانی در استان اصفهان در این طرح سنجش و غربالگری میشوند که برای انجام این کار ۷۲ پایگاه الف، ب، ج در استان اصفهان پیشبینی شده است.
وی افزود: تاکنون یک هزار و ۸۲۰ نفر در سامانه طرح سنجش و غربالگری دانشآموزان بدو ورود ثبتنام کردهاند که قرار است در این پایگاهها قد، وزن، بینایی دانشآموزان مورد سنجش قرار گیرند و دانشآموزان با نیاز ویژه به مدارس ویژه خود هدایت میشوند.
*استان اصفهان جزو پنج استان باسواد کشور
نسرین باباپور معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در پایان این نشست اظهار کرد: در حال حاضر نرخ باسوادی استان اصفهان ۹۸.۲ درصد است که در سال ۹۵ این نرخ بالغ بر ۸۶.۶ درصد بود. استان اصفهان جزو پنج استان با سواد کشور است که در حاضر تنها مشکلی که در سوادآموزی استان وجود دارد، دو درصد باقیمانده است که هنوز بیسواد هستند.
وی افزود: گروه هدف سوادآموزی رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش سوادآموزی در کشور رنج سنی به ۱۰ تا ۶۰ سال تغییر پیدا کرده است. با تغییر رنج سنی سوادآموزی استان اصفهان باید ۱۱ هزار و ۱۰۰ نفر را تحت پوشش سواد آموزی قرار دهد، با توجه به اینکه اکثر آموزش دهنده سوادآموزی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول و جذب این اداره شدهاند، قرار است از ظرفیت حوزه علمیه و بسیج به عنوان آموزش دهنده استفاده شوند.
انتهای پیام/