به گزارش صاحب نیوز؛ خباثت، کینه و عداوت رسانهها و شبکههای مخالف با تفکر انقلابی و اسلام ناب از طرفی و ضعف در رسانههای همسو با تفکرات انقلابی و اسلامی سبب شده است که همواره جبهه انقلاب از یک مظلومیت رنج ببرد؛ این مسأله از صدر اسلام تاکنون به چشم میخورد که البته در این نیرد عوامل دیگری برای برتری جبهه باطل نظیر رعایت تقوا در بین اهل حق مثلاً برای حفظ آبروی افراد و متقابلاً ابا نداشتن اهل باطل از بیان دروغ و تهمت و تمسخر و غیره نیز دیده میشود، که ناگفته نماند درمان چنین وضعیتی بالا رفتن سواد رسانهای مردم و مخاطبان است تا واقعیت را در این هجمه رسانهای تشخیص دهند.
در مورد دولت سید ابراهیم رئیسی نیز به کرّات چنین مواردی مشاهده شده است که موجب شده نه تنها اقدامات مثبت بلکه فعالیتهای کم نظیر این دولت نیز دیده نشود بلکه با ابزارهای ناجوانمردانهای نظیر تمسخر به عکس، منفی جلوه داده شود.
یکی از اقدامات روزهای گذشته دولت، گردهمایی وزرای محیط زیست کشورهای منطقه در ایران برای حل معضلات زیست محیطی بود که برای اولین بار انجام میشد. یعنی اراده و تصمیم برای حل همان مشکلاتی نظیر ریزگردها که در دوره حاکمیت اصلاح طلبان چاره اندیشیده شده برای آن «در انتظار وزش باد و بارش باران نشستن» بود.
*ضرورت همکاری همسایگان برای حل مشکلات زیست محیطی
دیگر کمتر کسی است که نداند منشأ بسیاری از مشکلات زیست محیطی ما در خارج از مرزهای کشورمان قرار دارد و این مسأله مورد تأکید بسیاری از کارشناسان نیز هست؛ حتی حسن روحانی، رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم، پنج سال پیش در کنفرانس بینالمللی «مقابله با گرد و غبار: چالشها و راهحلهای عملی» بر این مسأله اذعان دارد که «20 درصد گرد و غبار کشورمان داخلی و منشا 80 درصد آن خارجی است؛ کشورهای عراق، اردن، کویت، سوریه، عربستان، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان جزو کشورهایی هستند که در منطقه ما منشا گرد و غبار هستند که به داخل ایران سرازیر میشود».
روحانی علی رغم اعتقاد به این موضوع با این وجود که معتقد بود زبان دنیا را میفهمد، به جای برقراری روابط دیپلماتیک سازنده با این کشورها به دنبال امضای برجام بود و حتی آب خوردن مردم را وابسته به امضای برجام و خلاصه توافق با کدخدا و آمریکایی میدانست که بسیاری از کشورها افولش را همان موقع نیز میدیدند.
سدسازی در ترکیه، توقف مالچ پاشی در عراق، کاهش ورودی آب هورالعظیم و غیره بخشی از عوامل خارجی ریزگردهای ایران است که در کنار عوامل خارجی دیگر مشکلات زیست محیطی کشورمان میتوانند یکی از مهمترین موضوعات دیپلماتیک منطقهای با هدف حفظ سلامتی مردم کشورمان و حتی کشورهای همسایه دیگری نظیر افغانستان باشند.
در این بین نباید رشد مؤلفههای عزت و اقتدار در کشورمان و تاثیر این مولفهها در علاقمندی کشورهای دیگر برای برقراری روابط دیپلماتیک با ایران را نادیده گرفت. این که این روزها امارات متحده عربی تصمیم گرفته با اعزام سفیر خود به تهران روابط دیپلماتیک با کشور ما را تقویت کند و دست رد به پیشنهاد آمریکایی-اسرائیلی برای تشکیل ائتلاف علیه ایران میزند، نشان دهنده کارایی بالای این مولفههای قدرت و اقتدار در ایران است.
*چالشهای زیست محیطی فراملی
شاید بتوان بارزترین مشکل زیست محیطی کشور با منشأ عمدتاً خارجی را همان طور که اشاره شد مسأله ریزگردها دانست، اما مسائل زیست محیطی مهم دیگری نیز هستند که حل آنها نیازمند همکاری کشورهای همسایه است.
خشکسالی یکی از مهمترین مشکلات نه تنها خاصه زیست محیطی بلکه از مشکلات اساسی کشورمان است که بخشی از آن شاید طبیعی و غیرقابل حل باشد اما بخش زیادی از آن را نیز میتوان حل کرد. این که با احداث سدهای متعدد در کشورهای همسایه میزان رطوبت معلق در هوا دستخوش تغییر قرار بگیرد تاثیر مستقیمی بر روی بارش زا شدن ابرها دارد، این که در کشور های همسایه سامانههایی نصب شود که سبب گرم تر شدن هوا شود، تاثیر مستقیم بر روی بارش ابرها دارد و غیره.
جریان رودخانههای مرزی کشورمان در شرق، غرب، و شمال غربی کشور که از کشورهای همسایه سرازیر میشوند دیگر مسأله زیست محیطی مشترک است که حیات جمعیتی به آن وابسته است و با گفتگوهای دیپلماتیک قابل رفع است.
علاوه بر این مسأله در حوزه مطالعات و پژوهشهای علمی نیز همکاریهای کشورهای منطقهای با توجه به مشترک بودن بسیاری از مولفههای زیست محیطی بین کشورهای منطقه میتواند هم برای حل مشکلات زیست محیطی کشور ما و هم برای حل مشکلات زیست محیطی کشورهای همسایه راه گشا باشد.
همان طور که بیان شد جلب همکاری کشورهای همسایه برای حل مشکلات زیست محیطی کشور ما در گرو تعریف و تامین منافع ایشان و اقتدار بالای ملی کشور ما است و نباید انتظار داشت تنها با یک گردهمایی وزرای محیط زیست 10 -14 کشور در ایران، همه مشکلات زیست محیطی ما حل شود اما لااقل این تصمیم یک گام خوب در این جهت به شمار میرود و دست کم از نشستن و اظهار نظر کردن و منتظر وزیدن باد ماندن بهتر است.
*اهمیت تعامل با کشورهای همسایه برای احیای زاینده رود
در این که حیات چند میلیون نفر از مردم کشورمان وابسته به جریان زاینده رود است شکی نیست. اما این مشکل زیست محیطی در مرکز کشور هم آیا با اقدامات کشورهای همسایه قابل رفع است.
پاسخ مثبت است چرا که همگی میدانیم اگر قرار باشد مثلا برای مهمترین چالش زاینده رود یعنی خشکسالی کاری کنیم باید با بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه و کنترل مولفههای بارش مانند رطوبت هوا و غیره اقدامی انجام دهیم.
ریزگردهایی که سبب نابودی جنگلهای بلوط در غرب اصفهان و در مناطق غربی تر همچون استانهای لرستان میشوند، باعث از دست رفتن رطوبت هوا شده و در نتیجه شرایط برای بارش در استان اصفهان نامطلوب میشود. ریزگردهایی که درمانش در عراق و سوریه و ترکیه است.
مسألهای مانند آبگیری هورالعظیم که علاوه بر حذف کانون شکل گیری ریزگردها سبب افزایش رطوبت هوا و کمک در بارش زا شدن ابرها میکند، همچنین از دیگر عوامل بین المللی کمک دهنده برای احیای زاینده رود میتواند باشد و از این قبیل موارد باز هم میتوان نام برد.
انتهای پیام/