حجت الاسلام اسماعیل شامحمدی در گفتگو با صاحب نیوز؛ یکی از مهمترین علل ترک امر به معروف و نهی از منکر را تصور غلط از این واجب فراموش شده عنوان کرد و گفت: عموم افراد به ویژه قشر مذهبی در عین حال که اگر تجاوز دشمن به مرزهای کشور رخ بدهد، جان خود را بر کف نهاده و به جنگ با دشمن میپردازند اما در سطح جامعه چون دنبال آرامش و صلح هستند، به خاطر تصور غلطی که از امر به معروف و نهی از منکر دارند بدین شکل که این فریضتین به معنی دعوا با فرد مقابل است، آن را انجام نمیدهند.
این کارشناس مذهبی تأکید کرد: این تصور اشتباه است و اصلاً آن چه در مورد امر به معروف و نهی از منکر بر گردن عموم جامعه است شامل دعوا و درگیری و مرحله عملی نمیشود، تصریح کرد: همه علما بیان کردهاند امر به معروف و نهی از منکری که بر گردن عموم مردم است امر به معروف و نهی از منکر لسانی است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب هم فرمودهاند منظور از انجام فریضتین امر به معروف و نهی از منکر در جامعه این است که به فردی که مرتکب گناه در سطح جامعه شده است تذکری بدهیم و عبور کنیم و اصلا نیازی به جدل کردن نیست.
حجت الاسلام شامحمدی اثر این کار را در مرحله اول متذکر شدن معروفات و منکرات در جامعه است و با این کار اجازه نمیدهیم معروف و منکر جای یکدیگر را گرفته و در جامعه جا بیافتند و اثر دیگر آن این خواهد بود که وقتی چند نفر به کسی که مرتکب عمل منکر شده تذکر دهند، به اشتباه بودن کارش پی برده و جامعه را برای انجام یک گناه ناامن میبیند.
این کارشناس مذهبی با اظهار این که هدف از زندگی باید جلب خشنودی خداوند باشد، انجام امر به معروف و نهی از منکر را سبب جلب این خشنودی و ترک آن را مستوجب عقاب الهی دانست.
وی عنوان کرد: ترس از شماتت و تمسخر مردم یکی دیگر از علل ترک واجبات دینی است اما اگر مومنین در راه انجام وظایف خود استقامت نشان دهند خیلی زود شماتت کنندگان و مسخره کنندگان از کار خود خسته شده و در برابر حقیقت زانو خواهند زد.
حجت الاسلام شامحمدی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر هدف امام حسین -علیه السّلام- از قیام خود بود و باید در جلسات عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) به این موضوع توجه شود و ابعاد مختلف امر به معروف و نهی از منکر برای مردم تشریح و تبیین شود.
انتهای پیام/