به گزارش صاحب نیوز،دکتر محمود احمدینژاد در دومین سالروز اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه فکر نمیکنم در بین متخصصین، کارشناسان و صاحبنظران کشور کسی وجود داشته باشد که اعتقادی به ضرورت تحول اساسی در اقتصاد نداشته باشد، اظهار داشت: دولت طرح تحول اقتصادی را در هفت محور هدفمندسازی یارانهها، اصلاح ساختار مالیات، اصلاح سیستم بانکی، تغییر پول ملی قانون گمرک و تنظیم بازار تهیه کرد که قانون گمرک توسط مجلس به تصویب رسیده و مجموع این هفت محور، موجبات بهرهوری و پیشرفت بالا در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اهمیت و بزرگی اجرای قانون هدفمندی یارانهها، اظهار داشت: اگر هیچ نتیجهای از این طرح، جز تغییر در باورهای عمومی ملت مبنی بر روحیه توانستن ایجاد نشده باشد، میتوان گفت که این طرح دستاورد بزرگی داشته است.
رییسجمهور تصریح کرد: در 33 سال گذشته گامهایی در جهت اجرای طرح تحول اقتصادی برداشته و سپس عقبنشینی شده است که خسارات این عقبنشینیها بعضاً چندین برابر عدم اجرای این طرحهای تحولی بوده است. سپس برای اینکه نشان دهند که در کشور فعالیتی صورت گرفته طرحهای روبنایی و سطحی به مساله اصلی اقتصاد کشور تبدیل میشد.
دکتر احمدینژاد تبدیل کارت بازرگانی و کدگذاری اقتصادی به مسأله اصلی در اقتصاد کشور را به عنوان نمونهای از طرحهای روبنایی و سطحی دولتهای گذشته دانست و خاطر نشان کرد: در دوره کنونی عدهای پیدا شدند که علاقه ندارند فرصت و وقت خود را برای کارهای سطحی گذاشته و صرفاً شعار بدهند بلکه میخواهند طرحهای بزرگ اقتصادی را در کشور به اجرا درآورند.
رییسجمهور اضافه کرد: در دولت نهم قصد داشتیم هدفمندی یارانهها را اجرا کنیم و در همین راستا جلسات متعددی با مسئولین، صاحبنظران و کارشناسان برگزار کردیم. سال 1387 به دنبال عملیاتی کردن این طرح بودیم اما برخی معتقد بودند که چون سال آینده انتخابات برگزار خواهد شد ممکن است به واسطه اجرای این طرح دولت زمین بخورد که البته در پاسخ آنها تصریح کردیم که اشکالی ندارد که یک دولت بخاطر برطرف کردن یک مشکل اساسی در کشور رفتنی شود.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه ما نیامدیم که بمانیم بلکه آمدهایم کار کرده و مشکلات کشور را برطرف کنیم، افزود: در آن مقطع اجرای طرح هدفمندی به تعویق افتاد اما همانطور که در این جلسه نیز گفته شد این طور نیست که اگر مشکلی در حال حاضر حل نشود در آینده با همان ابعاد بتوان آن را برطرف نمود بلکه مطمئناً ابعاد و پیچیدگیهای گستردهتری به آن اضافه خواهد شد.
رییسجمهور گفت: در حوزه مسایل اقتصادی به دلیل آنکه این بخش با ابعاد و پیچیدگیهای بسیار گسترده و دشواری همراه است، قطعاً تعلل در انجام کارهای مرتبط با آن، دشواریها و پیچیدگیهای گستردهتری پیدا خواهد کرد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه اجرای هدفمندسازی یارانهها اتفاق بزرگی در کشور بوده و همه ملت و قوا نقش بزرگی در آن داشتند، اظهار داشت: اجرای این طرح دستاوردی بزرگی برای کشور بود و نباید تخریب شود چرا که این کار چراغ راهنما برای انجام همه کارهای مثبت در آینده است.
رییسجمهور با تأکید بر اینکه با توطئه دشمن و اقدامات عدهای در داخل کشور، بازار ارز بهم ریخته شد که نباید تبعات آن را به هدفمندی یارانهها ارتباط داد، اظهار داشت: البته اگر در هر مسألهای اصراری وجود داشته باشد که حتماً ایرادی گرفته شود بیتردید میتوان ایرادهایی به آن چسباند. تمام کسانی که از اول، مخالف اجرای هدفمندی یارانهها بوده و به دولت فشار میآوردند ابتدا از تورم 570 درصدی و در نهایت 170 درصد خبر میدادند در حالی که همه دیدند که اینگونه نبوده و نباید آمار کشور را مخدوش کرد.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: بزرگترین دستاورد طرح مذکور این بود که خودمان را باور کردیم که میتوان کشور را بسیار بهتر اداره کرد و معتقدم ایران میتواند به سرعت در بالاترین سطح جهان قرار بگیرد، چرا که هیچ چیزی کم ندارد.
رییسجمهور با بیان اینکه در همان مرحله اول میتوانستیم صد در صد قانون هدفمندی یارانهها را عملیاتی کنیم و هیچ مشکلی هم پیش نیاید، گفت: کسانی که ادعا میکردند ممکن است با اجرای این طرح مشکلاتی برای این کشور بوجود آید، آنان ملت ایران و توانمندیهای آن را نشناخته و باور ندارند.
دکتر احمدینژاد اضافه کرد: برای اجرای هدفمندی یارانهها احتمال داده میشد که دو بخش حمل و نقل و تولید با آن همراهی نکنند و دچار مشکل شوند اما پس از اجرای این طرح شاهد بودیم که بخش حمل و نقل و تولیدکنندگان بیشترین همراهی را با آن داشتند و تولیدکنندگان با فهم بالای خود پای اجرای این طرح ایستادند.
رییسجمهور با بیان اینکه ظرفیتهای عظیمی در کشور وجود دارد که باید آن را جاری سازیم، خاطر نشان کرد: دشمن خیال میکند با اعمال تحریم و فشار میتواند به ملت ایران آسیب برساند اما معتقدم میتوانیم از توطئههای آنها عبور کنیم آنان میخواهند ما را به تسلیم وادار کنند اما ما اهل تسلیم نیستیم چرا که تسلیم برای آنانی است که خودشان را نشناخته و بر توانمندیهای خود باور ندارند.
دکتر احمدینژاد افزود: میتوانیم به سرعت از تحریمها عبور و تبعات آن را در اقتصاد خود حذف کنیم و در بالای تحریمها قرار بگیریم و کاری کنیم که اقدامات دشمن به نفع ما تمام شود و این نیازمند تصمیمگیریهای بزرگ و جسارت است.
رییسجمهور با بیان اینکه نباید مسائل بیارزش و پست سیاسی و انتخاباتی را با اقدامات بزرگ و تحولی در مسیر پیشرفت کشور مرتبط کرد، گفت: عدهای پیش از اجرای طرح هدفمندی یارانهها به ما توصیه میکردند که اجرای این طرح موجب ریزش آراء میشود در حالی که تصمیمات ملت ایران هرگز به این قبیل کارها بستگی ندارد چرا که این ملت، ملتی بزرگ و تاریخ ساز است و ما مسئولان به عنوان خادمان و نوکران مردم قطرهای در برابر اقیانوس آنها هستیم و این ملت با بزرگواری افتخار خدمت را به ما دادهاند.
دکتر احمدینژاد خاطر نشان کرد: نباید تصمیمگیریها در حوزه اقتصادی به گونهای باشد که همه تصمیمات فرعی شده و به مسایل اصلی توجهی نشود.
رییسجمهور با بیان اینکه بعد از اجرای هدفمندی یارانهها، عدهایی میگفتند که دولت از تولیدکنندگان حمایت نمیکند، اظهار داشت: این در حالی است که رشد اقتصادی کشور در حال حاضر 5.2 درصد است و اتفاقاً طبق آمار رسمی در این میان رشد بخش تولید بیشتر از بخشهای خدمات و بازرگانی بوده است.
دکتر احمدینژاد وجود منابع ریالی برای حمایت از تولید را ضروری دانست و افزود: اینکه بخش عظیمی از منابع ریالی در دست عدهای خاص بلوکه شده و معوقات بانکی برای چندین سال به عقب انداخته شود در عمل بیشترین ضربه را به تولید و تولیدکنندگان میزند. در حالی که 70 درصد معوقات بانکی متعلق به بخش بازرگانی است.
رییسجمهور افزود: صندوق توسعه ملی با پیشنهاد دولت ایجاد و برای اولین بار در تاریخ کشور 20 درصد درآمد نفتی سالیانه کنار گذاشته شد در حالی که 60 سال است که اقتصاد کشور وابسته به درآمدهای نفتی بوده است.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه تنها راه عبور از تحریم اجرای کامل هدفمندی یارانهها است، اظهار داشت: هیچ دلیل شرعی و عقلی وجود ندارد که از 75 میلیون جمعیت کشور، حتی یک نفر از دریافت یارانه محروم باشد. بیتالمال باید به طور مساوی بین همه اقشار مختلف جامعه تقسیم شود.60-50 سال یارانهها ناعادلانه و معیوب توزیع شده و اجازه دهیم تا یارانهها چند سالی هم به طور مساوی توزیع شود.
وی افزود: براساس آمارهای موجود وضع اقشار پایین جامعه پس از اجرای هدفمندسازی یارانهها بهتر شده است. باید اجازه دهیم این روند ادامه پیدا کند و هیچ اشکالی ندارد این طبقه جامعه نیز در وضعیت مطلوبی از رفاه و امکانات زندگی کنند. یارانهها پول مردم است که باید در اختیار خودشان قرار گیرد و مردم خودشان نوع هزینه آن را مدیریت کنند.
رییسجمهور تصریح کرد: تنها راه دور زدن فشارهای دشمن این است که هدفمندی را کامل اجرا کرده و پول مردم را در اختیار خودشان قرار دهیم.
دکتر احمدینژاد با تأکید بر اینکه میتوان اقدامات بزرگی انجام داد به شرط اینکه مدیریت آن در دست یک نفر باشد، اظهار داشت: اقتصاد کشور را نمیتوان از چند جهت مدیریت کرد. اقتصاد را باید با فکر، اندیشه و برنامهریزی دقیق اداره کرد و نمیشود موضوعات اقتصادی را از چند جای متفاوت اداره کرد.
دکتر احمدینژاد دولت حاضر را پاکترین دولت تاریخ کشور دانست و اظهار داشت: کشور را باید دست به دست هم بسازیم و افتخار آن متعلق به همه است این دولت خود را نوکر ملت میداند و هیچ ادعایی ندارد و تا آخرین روزی که هستیم لحظهای از کار و تلاش و خدمترسانی به مردم و کشور کوتاهی نخواهیم کرد.
رییسجمهور با تأکید بر اینکه دولت برای عبور از مرحله کنونی و فشارهای دشمنان طرح و برنامه دارد، گفت: امیدوارم همه در این راه با دولت همراهی کنند. این دولت حاضر شده است داوطلبانه زیر بار سنگین قرار گرفته و اقدامات بزرگی را در مسیر پیشرفت کشور انجام دهد، این یک فرصت مناسبی برای کشور محسوب میشود.
دکتر احمدینژاد افزایش و بالا بردن قدرت خرید مردم را ضروری دانست و گفت: باید قدرت خرید مردم را بالا ببریم که در این صورت تورم دیگر معنای نخواهد داشت.
رییسجمهور تأکید کرد: نباید از اجرای اقدامات بزرگ ترسی داشته باشیم باید در دل مشکلات برویم چرا که ملت ایران نشان داده که ظرفیت و توان انجام این اقدامات را دارد و اینگونه اقدامات را از مسئولین طلب میکند و مطمئنا با آن همراهی خواهند کرد.
رییسجمهور از آمادگی دولت برای اجرای کامل طرح هدفمندی یارانهها خبر داد و خاطر نشان کرد: دولت آمادگی دارد همه مراحل طرح تحول اقتصادی و هدفمندی یارانهها تا فرصت باقی مانده به طور کامل عملیاتی کند تا برای همیشه پدیدهای به نام یارانه انرژی از اقتصاد کشور خارج شود.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: باید دست به دست هم دهیم و همه قوا در کنار یکدیگر همکاری کنند و دولت نیز آماده است تا زمانی که دولت را تحویل میدهد این طرح به طور کامل اجرا شده و دیگر موضوعی به نام یارانه به معنای معمول در کشور وجود نداشته باشد.
رییسجمهور با بیان اینکه باید مردم را در اداره اقتصاد کشور شریک کنیم، اظهار داشت: در اجرای هدفمندی یارانهها اراده مشترک خوبی در کشور شکل گرفت و همه زیر یک پرچم قرار گرفتند امروز هم راه همین است و باید زیر یک پرچم قرار گرفته و با برنامه واحد و منسجمی کشور را اداره کنیم. در چنین صورتی در آیندهای نزدیک خواهیم دید که دشمنان با توجه به بیتاثیر شدن فشارها و تحریمها خود، از ملت ایران عذرخواهی خواهند کرد لازمه آن شکلگیری اراده و برنامه واحدی با مدیریت واحد در حوزه اقتصاد کشور است.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها در این مراسم با اشاره به اینکه مدیریت مصرف انرژی و اجرای عدالت و بهبود توزیع درآمد دو هدف دولت در اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها بود، گفت: برخی معتقدند شوک ارزی سال گذشته و امسال ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها بوده است که در پاسخ به آنان باید این سوال را مطرح کرد که آیا اجرای این قانون منجر به افزایش نیازمندیهای ارزی شده است و یا به اعتقاد آنان افزایش نقدینگی حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها باعث ایجاد شوک ارزی شده است؟
فرزین اظهار داشت: به گواه آمار رسمی کشور سال 90 کمترین میزان رشد نقدینگی را در دو دهه گذشته داشته و این موضوع این نظریه را که پرداخت یارانهها باعث افزایش نقدینگی شده است، رد میکند.
وی میزان صرفهجویی ارزی حاصل شده در 15 ماه ابتدای اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها را که به پایان سال 90 ختم میشود، معادل 17.5 میلیارد دلار ذکر و تصریح کرد: حتی بدون در نظر گرفتن حداقل میزان افزایش درآمد سالیانه خانوارها، آمار نشان میدهد که پرداخت یارانههای نقدی باعث بهبود زندگی مردم بویژه در بین روستائیان و دهکهای پایین درآمدی شده است.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها با اشاره به برخی انتقادات درباره تأثیر منفی اجرای این قانون در بخش تولید خاطر نشان کرد: روند رشد اقتصادی و کاهش بیکاری، آثار رفاهی و بهبود صادرات غیرنفتی نشان میدهند که اجرای این قانون، در بخش تولید، تاثیر منفی نداشته است.
فرزین همچنین با بیان اینکه آمار رشد اقتصادی با احتساب و بدون احتساب نفت و نرخ بیکاری در سال های 88 تا 90 گواه آن است که اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها باعث شوک در بخش تولید نشده است، گفت: در حالی که شاخص بورس کشور در آغاز اجرای این قانون 18 هزار و 352 واحد بوده است، در سال 90 این واحد به 25 هزار و 906 واحد ارتقا یافته است.
سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی نیز با اشاره به اینکه مدیریت مناسب و انضباط مالی دولت بسیاری از تبعات منفی که برخی برای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها پیش بینی می کردند، خنثی کرد، خاطرنشان کرد: فقدان انضباط مالی بلای جان بسیاری از اصلاحات اقتصادی اساسی در کشورهاست ولی در ایران در سال 90 که مقطع اصلی اجرای هدفمندی بود، بالاترین انضباط مالی حاکم بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هر گاه صحبت از اقتصاد مقاومتی می شود، بلافاصله منجر به سنگین شدن بار دولت می شود، در حالی که در بحث اقتصاد مقاومتی باید به افزایش بهره وری، استفاده بهتر از منابع و صرفه جویی بپردازیم؛ حال سوال این است که آیا اجرای قانون هدفمندی بالا بردن مقاومت اقتصادی است یا افزایش هزینه ها؟
حسینی تاکید کرد: اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها بود که ایران را از وارد کننده بسیاری از فرآورده های نفتی به تولیدکننده و صادرکننده تبدیل کرد.
مجید نامجو وزیر نیرو نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار آژانس بین المللی انرژی، ایران از نظر سطح و ظرفیت تولید برق به جایگاه چهاردهم جهان صعود کرده است، اظهار داشت: در طول مدت اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها مصرف برق، 68 میلیارد کیلووات ساعت صرفه جویی داشته است.
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در ادامه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها را باعث افزایش سرمایه گذاری ها، تولید و صادرات دانست و تصریح کرد: صنعت و تولید بیش از آثار هدفمندسازی یارانه ها تحت تاثیر فضای کسب و کار قرار دارند؛ افزایش قیمت های ناشی از اجرای این قانون تنها یک مولفه قیمت تمام شده تولید است که صنعت می تواند خود را با آن سازگاری دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها برکات و آثار مثبت زیادی برای تولید داشت که اجرای فاز دوم آن هم می تواند همین برکات را داشته باشد، به شرط آنکه فضای مناسب رای کسب و کار تامین شود.
غضنفری شرط تامین فضای مناسب برای کسب و کار را مدیریت صحیح دو جریان ریالی و ارزی پول در کشور عنوان کرد و گفت: پس از بحرانی که در صنعت مرغداری در اوایل سال پیش آمد، با مدیریت مناسب جریان پولی این صنعت، امروز در آستانه صادرات مرغ قرار داریم و اگر این کار برای صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو که امروز 90 هزار فرصت صادراتی معطل دارد، فراهم شود، این بخش نیز رونق خواهد یافت.
وی تاکید کرد: امروز و با اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها فرصت بی نظیری برای بخش صنعت ایجاد شده چرا که همه کالاهای تولیدی داخل، مزیت صادراتی دارند و با ادامه اجرای موفق این قانون می توان به سرعت به جایی رسید که صنعت دیگر به ارز نفتی احتیاج نداشته باشد.
جمشید پژویان رییس شورای رقابت نیز در ادامه این مراسم در بررسی نتایج اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها با بیان اینکه اصلاح قیمت ها در اقتصاد، نه یک انتخاب بلکه یک باید و ضرورت است، گفت: نباید از تورم بترسیم چرا که گاهی تورم لازمه کارآیی اقتصادی است؛ اصلاحات اساسی در اقتصاد هرگز نباید با تاخیر مواجه شود چرا که تاخیر، خسارات را بیشتر می کند.
وی تصریح کرد: بررسی هزینه های خانوارهای روستایی و شهری در سال های 88 که قانون هدفمندسازی یارانه ها اجرا نمی شد و سال 90 که این قانون اجرا شد، نشان می دهد که هزینه های مردم افزایش یافته و این گواه آن است که آنها پول بیشتری برای هزینه کردن به دست آورده اند.
اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی نیز در این جلسه با بیان اینکه در سال اول اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها تلفات جاده ای 11 درصد، قاچاق سوخت 80 درصد و جرائم و سرقت های خرد 10 درصد کاهش داشتند، گفت: با اجرای این قانون امنیت اجتماعی در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور به نحو محسوسی افزایش یافت و حوادث امنیتی به طور جدی با تغییر الگوی اقتصادی و اشتغال افراد در نتیجه اجرای این قانون به ویژه در مناطق مرزی کاهش یافت.
غلامرضا مصباحی مقدم رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه قانون هدفمندسازی یارانه ها، قانونی جامع و پیش برنده و یکی از اهدافی بود که از بیش از دو دهه قبل همواره برای اجرا مطرح بود، افزود: شجاعت دکتر احمدی نژاد در اجرای این قانون ستودنی و آثار مبارک آن غیرقابل انکار است.