به گزارش صاحب نیوز به نقل از فارس، احمد قلعهبانی امروز در دومین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری اظهارداشت: کمیته 10 نفرهای به دستور وزیر نفت طرح تحول نظام بالادستی صنعت نفت را پیگیری میکنند، تا طبق قانون توسعه میادین نفت و گاز و تولید از آن را به پیمانکاران واگذار کنیم و شرکت نفت نظارت را برعهده گیرد.
وی با بیان اینکه از میادین کوچک شروع میکنیم، افزود: با توجه به تواناییهای پیمانکاران الان زود است که این طرح را به طور کامل عملیاتی کنیم، اما با ورود پیمانکاران جدید برای میادین کوچک در قالب قراردادهای بیع متقابل و EPCF تمرینهایی را در سال گذشته و سال جاری انجام دادیم.
وی با اشاره به تغییر قیمت نفت از 35 دلار متوسط 150 سال گذشته به 75 دلار 10 سال گذشته و 100 دلار 4 سال گذشته گفت: این مسئله نشان میدهد، استحصال میادینی که قبلاً غیر اقتصادی بود، الان توجیه پذیر شده است.
قلعهبانی با اشاره به شیوههای جدید استخراج و تولید و توسعه میادین غیرمتعارف گفت: باید کشورهای صاحب منابع نفت و گاز هم زمان و قیمت پروژههای خود را اقتصادی کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت تاکید کرد: در عین حال به جای فروش نفت خام باید جریان ایجاد ارزش افزوده در نفت را در اوپک دنبال کنیم، چرا که تقاضای خرید فرآوردههای نفتی بیشتر از نفت خام است.
وی اضافه کرد: هنوز شناسایی و طبقهبندی اقلام مشترک و تجهیزات صنعت نفت به درستی انجام نشده است که در حال طراح و زیرساخت شناسایی صحیح تجهیزات هستیم.
قلعهبانی تصریح کرد: در سامانههای صنعت نفت 2 میلیون و 500 هزار قطعه ثبت شده است که باید تجمیع و تصحیح شود.
وی افزود: بسیاری از تجهیزات نفتی ما هم از نظر کیفیت، هم قیمت و حتی زمان تحویل قابل رقابت با نمونههای خارجی است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به پروژههای کوچک و متوسط در این صنعت گفت: اجرای پرروژههای بزرگ در بالادست صنعت نفت به الزامات و تواناییهای خاصی نیاز دارد که باید به این الزامات دسترسی پیدا کنیم.
وی افزود: یکی از این الزامات کنسرسیوم شدن پیمانکاران است، تا در قالب قراردادهای غیرمتقابل در میادین داخلی و مشارکت در تولید در میادین مشترک، میادین نفت و گاز را توسعه دهند.
قلعهبانی تصریح کرد: زیرساختهای قراردادهای مشارکت در تولید در حال آماده شدن برای ارائه به شرکتهای داخلی و خارجی است.
قلعهبانی در ادامه تصریح کرد: در بخش ساخت داخل صنعت نفت ساختار مناسبی نداریم، درحالی که در بخشهایی که توجیهپذیری اقتصادی کمتری دارد این ساختارها را ایجاد کرده و خود کفا شدهاند.
وی با بیان اینکه بروکراسی نیز در نفت مشکلاتی ایجاد کرده است، افزود: ضعف مجریان در بخش کارفرمایی علیرغم تجربیات موجود انکار ناپذیر است.
وی افزود: پروژهای که مجری قوی داشته، پیشرفت خوبی نیز داشته است و این مسئله نشان میدهد، در بخش کارفرمایی باید بیشتر به مباحث مدیریت و کنترل پروژه توجه کنیم و این موارد هنوز جایگاه خود را نیافته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: از سوی دیگر بسیاری از پیمانکاران ما دولتی یا خصولتی هستند و بعضاً به جای پیمانکار پیمانفرما هستند که جایگاهها باید تفکیک شود.
وی تصریح کرد: ما با پیمانکارانی مواجه هستیم که مشکلات جدی دارند و پروژهها را با مخاطرات عدیده مواجه میکنند.