صاحب نیوز به نقل از تسنیم: احمد بزرگیان درباره خدمات الکترونیکی دولتی اظهار کرد: تا حال حاضر 576 خدمت دولتی بهصورت الکترونیکی درآمده است که در دو بخش تعاملی و تراکنشی به مردم ارائه میشود.
وی درباره خدمات تعاملی و تراکنشی گفت: تعاملی بهاین معناست که کاربر با اتصال به پایگاه خدمات، فرمی را پر و سپس ارسال میکند اما تراکنشی، دریافت کامل خدمات است.
او خاطرنشان کرد: هماکنون حدود 350 خدمت الکترونیکی تراکنشی در پایگاه خدمات دولت الکترونیک موجود است. مابقی خدمات که حدود 226 میشود همچنان در قالب تعاملی ارائه میشود.
معاون نوسازی معاونت توسعه مدیریت رئیس جمهور با تأکید بر اینکه با حمایت بخش دولتی حدود صددرصد فعالیتهای مالی در بخش بانکی از طریق الکترونیکی انجام میشود، اذعان کرد: این خدمات بهواسطه ابزارهای Core Banking ،POS، اینترنت بانک، تلفن همراه و تلفن ثابت انجام میشود.
بزرگیان درباره برنامههای این معاونت برای الکترونیکی کردن سایر خدمات نیز عنوان کرد: درصدد هستیم تا سه ماه سال آینده حدود 250 خدمت دیگر را الکترونیکی کنیم.
وی اشارهای هم به الکترونیکی کردن ثبت سفارشات گمرک و دستاوردهای این طرح داشت و گفت: با الکترونیکی شدن سامانه ثبت سفارش از ابتدای اسفند ماه، آمار تمامی کالاهای وارداتی در این سامانه ثبت است و علاوه بر اطلاعاتی از اجناس وارداتی، چندوچون و اطلاعات صادرکنندگان نیز در دسترس است تا هرزمان که نیاز بود به تحلیل این اطلاعات بپردازیم و واردات خود را هدفمندتر کنیم.
او ادامه داد: با وجود این سامانه دیگر نمیتوان اجناس را از چند مبدأ وارداتی به کشور آورد و در نهایت سر دولت کلاه گذاشت چرا که دیگر خوداظهاری از سیستم حذف شده است و وارد کنندگان نمیتوانند با اطلاعات جعلی یا مدارک تقلبی وارداتی انجام دهند و حقوق بیتالمال را تضییع کنند.
بزرگیان با بیان اینکه این خدمت با وجود حجم مالی بالا در حوزه گمرکات بسیار عظیم است، عنوان کرد: بهعنوان مثال این سیستم در بندر شهید رجایی که بیش از 80 درصد آمار گمرکات متعلق به این منطقه است، انجام شده و کاغذ دیگر در آنجا معنایی ندارد؛ ضمن پیادهسازی این طرح و سامانه زمینههای نظارت و بازرسی را هم باز گذاشتهایم تا دستگاههای 23گانه مرتبط با این حوزه بتوانند به داشبورد سیستم دسترسی داشته باشند.
معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که: "شورای عالی فضای مجازی مسئول رسیدگی بر ساختار فضای مجازی است و در این راستا آیا همکاریای را با شما داشتهاند؟"، گفت: سیاستگذاری در این شورا بهصورت کلی انجام میشود و بعد از آن مراحل اجرایی در بخشهای پایینی اجرا میگردد. با توجه به اینکه رئیس سه قوه در این شورا عضو هستند مسلّماً مشکلی پیش رو نخواهد بود و هریک از اعضا با وظیفهای که دارند از موضوعات اجرایی، قضایی و قانونگذاری حمایت میکنند.
او در پایان با بیان اینکه شورای عالی فضای مجازی با اینکه در ابتدای راه است، نقش خود را خوب ایفا کرده، اذعان کرد: با حمایتهای شورا بسیاری از موانع پیش روی ما برداشته میشود و بهواسطه مسئولان بلندپایهای که در آن عضو هستند، تمهیدات قانونی فعالیتها نیز شکل میگیرد.