به گزارش صاحب نیوز به نقل از کاشان اول، سید حمید کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در سفر یکشنبه خود به شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل که تا شامگاه به طول انجامید، از چند طرح تعاونی و شهرک صنعتی، بازدید به عمل آورد و در جلسه مشترک با سرپرست فرمانداری کاشان، اعضای اتاق تعاون، مدیران عامل تعاونیهای فعال شهرستان و صاحبان صنایع،به بررسی مشکلات این حوزه ها پرداخت.
وی در حاشیه نشست با اعضای اتاق تعاون و مدیران شرکت تعاونی های فعال شهرستان کاشان و در جمع خبرنگاران گفت: تعاونی ها می توانند سرمایه های خرد را طوری مدیریت کنند که توام با بهره وری اقتصادی و هم افزایی در فعالیت واحدهای اقتصادی خرد باشد و با قرار گرفتن در کنار پروژههای عمرانی، موجب تحرک و پویایی اقتصاد شود.
کلانتری خاطر نشان کرد: باید این فرهنگ که سرمایه های کوچک توسط مردم متشکل شود، تقویت و توسعه یابد.
وی توجه به بخش تعاون به ویژه در مناطق دور دست کشور به منظور رونق اقتصادی را ضروری دانست و آن را در راستای تأکیدات رهبری در خصوص اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کشور امروز در شرایط ویژه اقتصادی قرار دارد و باید برای خروج از رکود، با فعال کردن ظرفیتهای کشور در کارگاههای کوچک اقتصادی و مناطق محروم و تحریک تقاضا، رونق ایجاد کنیم.
وی گفت: در حال حاضر 100 هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد که یک میلیون و 600 هزار شغل ایجاد کرده و پنج درصد تولید ناخالص ملی را این بخش برعهده دارد.
کلانتری با اشاره به مزیت های اقتصادی و پتانسیل های شهرستان کاشان گفت: تعاونی توسعه و عمران شهرستان باید در این منطقه تشکیل شود تا نیمی از جمعیت را تحت پوشش گرفته و اشخاص حقیقی تا نیم درصد و حقوقی تا پنج درصد می توانند در این تعاونی سهیم باشند.
وی ضمن تأکید بر نزدیک شدن به اهداف قانون اساسی در حوزههای کشاورزی، صنعت و خدمات، تصریح کرد: از 2.5 میلیون واحد مسکن مهر کشور، یک میلیون و 400 هزار واحد آن توسط تعاونیهای مسکن احداث شده و 60 درصد حمل و نقل مسافری کشور توسط 60 هزار دستگاه تاکسی در اختیار تعاونی های تاکسی داران انجام می شود.
این مسئول در ادامه نقش تعاونی های دانش بنیان در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حال حاضر حدود 450 تعاونی دانش بنیان در گرایش های مختلف در کشور فعال است که 114 مورد آن به تأیید معاونت فناوری ریاست جمهوری رسیده است.
معاون وزیر تعاون با اشاره به فعالیت تعاونی های دانش بنیان در کشور گفت: شهرستان کاشان مستعد برای توسعه و نمونه شدن در زمینه های مختلف صنعتی و تولیدی از جمله نساجی و فرش است.
وی افزود: 70 درصد سهمیه اشتغال کشور در برنامه ششم توسعه اشتغال فارغ التحصیلان است که این امر توجه به تعاونی های دانش بنیان را الزامی می کند.
مهندس سید حمید کلانتری از انعقاد تفاهم نامه همکاری وزارت تعاون با برخی دانشگاه ها در زمینه تشکیل تعاونی ها خبر داد و اذعان کرد: هدف از این اقدام مشترک، این است که دانشجویان در ضمن تحصیل، به کاری متناسب با رشته تحصیلی خود مشغول شوند.
وی گفت: با توجه به شرایط کشور در زمان خروج از تحریم ها، ظرفیت های جدیدی که در زمینه های اقتصادی در کشور ایجاد می شود باید مستقیم به سمت درآمدزایی و رونق اقتصادی برود، و حل مشکلات به گونهای باشد که تورمزا نبوده بلکه تولید آفرین باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به بازدیدی که امروز از تعاونیهای کاشان و آران و بیدگل داشتند پرداخت و افزود: فرهنگ کار جمعی در این شهرستان نهادینه شده و افراد خیر و نیک اندیش در این شهرستانها بسیار هستند بنابراین باید از این ویژگی برای رونق اقتصادی منطقه استفاده کنیم.
کلانتری، یکی از بهترین شبکه های توزیع کالا را تعاونی های مصرف ذکر و تاکید کرد: پنج میلیون نفر در ایران عضو این تعاونی ها هستند.
این مقام مسئول، یکی از بهترین شبکه های توزیع کالا را -که بیش از 5 میلیون نفر ایرانی عضو آن هستند-، تعاونیهای مصرف فرهنگیان، کارگران و کارمندان برشمرد.
وی در پایان، بودجه مصوب بخش تعاون در سال جاری را پنج هزار و 500 میلیارد ریال دانست و افزود: 50 میلیارد تومان آن برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون و 500 میلیارد تومان آن برای تقویت و توسعه، آموزش و توانمندسازی تعاونیهای کشور اختصاص یافت ولی با توجه به مشکلات اقتصادی تخصیص بودجه در این زمینه نداشتهایم.
انتهای پیام/