به گزارش صاحب نیوز به نقل از پایگاه خبری تحلیلی کاشان اول، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این منطقه به لحاظ باستانشناسی هنوز شناخته نشده و بخشهایی زیادی از باستانشناسی شهرستان مغفول مانده است که در این در زمینه با کمبود کارشناس مواجه هستیم.
محسن جاوری خاطر نشان کرد: یکهزار و 500 اثر تاریخی در شهرستان کاشان شناسایی شده که به اندازه همین تعداد نیز هنوز آثاری هست که شناسایی نشده است.
وی افزود: در سالهای گذشته کاوشهای زیادی از جمله توسط بخش پارینه سنگی موزه ملی آقای دکتر بیگدری انجام شده است، اما متاسفانه وضعیت باستانشناسی شهرستان به گونهای است که بسیاری از این یافتهها که مربوط به هفت تا هشت سال پیش بوده، در جعبهای دربسته قرار داشته است.
جاوری با بیان اینکه میخواهد در این جعبه را باز کند، عنوان کرد: دکتر بیگدری دادههای قابل توجهی را از چندین محوطه در حوالی باغ فین از جمله منطقه سفیدآب، مربوط به دوره پارینه سنگی میانه با قدمت ۴۰ هزار سال پیدا کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در ادامه افزود: تصمیم داریم این اشیاء را در روز جهانی باستانشناسی در موزه باغ فین در چند ویترین به نمایش بگذاریم تا قدمت کاشان و دادههای مربوط به آن را به اطلاع عموم برسانیم.
وی تاکید کرد: ما در منطقه کاشان هنوز یک برنامه باستانشناسی مدون برای شناسایی این شهرستان نداریم و به خاطر اعتبارات ناچیز شهرستان امکانات لازم برای باستانشناسی وجود ندارد.
جاوِری از شناسایی یک محوطه تاریخی بسیار ارزشمند در جوشقان و استرک کاشان خبر داد که قدمت آن مربوط به هزاره اول قبل از میلاد مسیح است.
وی تاکید کرد: منطقه کاشان علیرغم اینکه میگویند قدمتی هفت هزار ساله دارد اما تاریخ حضور انسان در این منطقه دارای قدمت بسیار طولانیتری است که سعی ما بر این است اینها را به صورت مدون درآوریم.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان در این رابطه افزود: سال گذشته برای اولین بار در کاشان همایشی برگزار کردیم که تمام باستانشناسان اعم از ایرانی و خارجی که در این منطقه کاوش داشتهاند گزارشهای خود را ارائه کنند.
جاوری در رابطه با امکان ثبت جهانی بازار سنتی کاشان اظهار کرد: بازار کاشان که طول آن حدود سه کیلومتر است با داشتن سراها، تیمچهها، آب انبارها، مساجد و… ظرفیت آن را دارد به ثبت میراث جهانی برسد که برای ثبت جهانی آن باید روزآمد شده و بحثهای مدیریتی آن حل شود.
وی در رابطه با مسائل مربوط به تپه تاریخی سیلک کاشان گفت: مباحث مربوط به سیلک انرژی زیادی را از مسئولان شهری به خود اختصاص داده است و مالکان زمین در محدوده سیلک حاضر نیستند زمینهایشان را به همان حال رها کنند .
به گفته جاوری، آنها میخواهند ساخت و ساز کنند که بر خلاف قانون است و به همین خاطر درگیریهای زیادی به وجود میآید.
انتهای پیام/ الف