به گزارش صاحب نیوز؛ مصطفی رناسی در سومین جلسه چگونگی بررسی جذب ایرانیان خارج از کشور در اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج در دو بخش سرمایهگذاری و انتقال فناوری میتواند مسایل اقتصادی پیش روی کشور را برطرف سازد.
وی مسایل بانکی را یکی از چالشهای جدی حضور سرمایهگذاران خارجی به ایران برشمرد و گفت: حضور سرمایه خارجی در ایران همچنان با مسایل و مشکلات متعددی روبروست که بخش دولتی با کمک بخش خصوصی بایستی یکییکی آنها را برطرف سازند.
وی به تجربه کشور چین در آزادسازی اقتصاد و جذب سرمایههای خارجی اشاره کرد و گفت:چین برای توسعهیافتگی اقتصاد را اولویت قرارداد و با اصلاحات ساختاری در اقتصاد زمینه جذب سرمایهگذاریهای خارجی ازجمله چینیهای مقیم سایر کشورها را فراهم ساخت.
خسرو گرامی در این جلسه گفت: مالزی، چین، هند و ترکیه تجربه موفقی در جذب مهاجران شهروندان مقیم سایر کشورها داشته و میتوان از آن برای جذب ایرانیان مقیم خارج استفاده کرد.
عضو کارگروه جذب ایرانیان خارج از کشور اتاق بازرگانی اصفهان اختصاص تسهیلات با بهره بانکی پایین، رسمیت داشتن مالکیت خصوصی، کاهش بروکراسی اداری برای جذب شهروندان ازجمله اقدامات این کشورها برای شهروندانشان برشمرد و گفت: چین و هند برای جذب شهروندان متخصص و سرمایهگذار اقدام به ایجاد وزارت خانه تخصصی کردند.
وی افزود: کشور چین با طرح هزار استعداد در سال 2012 تلاش کرد که چینیهای کارآفرین و تحصیلکرده را به چین بازگرداند.
کامران پور جوهری در این جلسه داشتن یک سیستم و برنامه مشخص و مدون را لازمه جذب ایرانیان مقیم خارج از کشور دانست و گفت: برنامهریزی برای جذب ایرانیان مقیم خارج بر اساس فرصتهای سرمایهگذاری انجام گیرد.
مشاور حقوقی اتاق بازرگانی اصفهان خواستار هدفگذاری کمی برای جذب سرمایهگذاری ایرانیان مقیم خارج برای استان اصفهان شد و گفت: بهطور مثال مشخص شود که سالانه 6 تا 8 میلیارد دلار برنامه جذب سرمایهگذاری در دستور کار استان است .
وی تاکید کرد: استان میتواند برای پروژههای بحران زیستمحیطی از منابع بینالمللی استفاده کند.
انتهای پیام/ت.ت