به گزارش خبرنگار صاحب نیوز، اصغر مرادی با بیان این مطلب افزود: عشایر استان اصفهان حدود یکمیلیون رأس دام دارند که نیمی از این مقدار دام سبک و قابل ارایه است که از این میزان حدود 10 هزار تن گوشت قرمز تولید میشود.
وی ادامه داد: ارائه خدمات به عشایر استان مانع تشکیل شهرکهای اقماری در مناطق عشایرنشین می شود.
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان تصریح کرد: هرچقدر هم خدمات به عشایر ارایه کنیم، باز هم نواقصی وجود دارد که برای رفع آنها باید آئیننامه ساماندهی عشایر بازنگری و تکمیل شود.
وی گفت: بیش از 100 ایل متشکل از 592 طایفه در کشور وجود دارد که 220 هزار خانواده را تشکیل میدهند.
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با بیان این که جمعیت عشایر استان اصفهان حدود یک و نیم درصد جمعیت استان اصفهان هستند؛ اضافه کرد: سه ایل قشقایی با 5 هزار و 301 خانوار، بختیاری با 4 هزار و 90 خانوار و جرقویه را با 214 خانوار از مهمترین ایلهای عشایر اصفهان هستند.
وی با بیان اینکه عشایر قشقایی حدود یک سوم سیب سمیرم را تولید میکنند، اضافه کرد: 45 هزار تن محصولات کشاورزی، 5 هزار و 585 تن تولید لبنیات و 24 هزار و 884 متر مربع تولید صنایع دستی شامل قالی، قالیچه، زیلو، گلیم و … استان نیز توسط عشایر این استان تولید میشود.
مدیر کل امور عشایر استان اصفهان خاطر نشان کرد: متاسفانه موضوع اسکان عشایر طی چند سال گذشته مطرح شد که این موضوع دستاوردی غیر از توسعه نیافتگی مناطق عشایری در بر نداشت و بیش از پیش این قشر زحمتکش، صادق و دلسوز نظام را به حاشیه راند.
وی گفت: در این زمینه مسایلی مانند پراکندگی خانوارهای عشایری، محدودیتهای جغرافیایی، فقدان نهادهای مدنی در جوامع عشایری، پیدایش بخشها، شهرهای جدید نیز مزید بر علت شد و عشایر را با چالش مواجه ساخت.
مرادی ورود همه دستگاهها به عرصه یاری رسانی عشایر را یکی از راهکارهای ارائه خدمات کیفی برای عشایر دانست.