به گزارش صاحب نیوز؛ شهرام موحدی در رابطه با اقدامات اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در ایام عید قربان و ذبح دام با اشاره به اینکه نظارت بر فرآوردههای خام دامی جزو وظایف حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است، اظهار کرد: در بعضی زمانها تلاش میکنیم صحت و سلامت فرآوردههایی که به دست مردم میرسد و گاهاً خارج از کشتارگاه هم ذبح میشود تضمین کنیم، هر چند توصیه اکید دامپزشکی ذبح هرگونه دام در کشتارگاهها است حتی اگر در اعیاد و مناسبتها باشیم.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: اما به هر حال بعضی از افراد ترجیح میدهند که در بعضی اعیاد مثل عید سعید قربان ذبح خود را خارج از کشتارگاه انجام دهند، در این راستا در حوزه وظایف ما و به ویژه اینکه در حال حاضر فصل گرم است و بسیار نگران انتقال بعضی بیماریهای قابل انتقال بین دام و انسان به ویژه بیماری تب کریمه کنگو هستیم، طبق سنوات گذشته در شهرستان اصفهان 20 جایگاه بهداشتی ذبح دام را در نظر گرفتهایم که هم دام عرضه شده و هم کشتار میشود.
وی ادامه داد: از این 20 جایگاه 4 جایگاه کشتارگاههای اژیه، هرند، کوهپایه و فساران و 16 جایگاه هم در محلهای تعیینشده در سطح شهر هستند که مردم بتوانند در یک مکان بهداشتی تحت نظارتهای بهداشتی و فنی دامپزشکها و تحت نظارت روحانیون در حوزه ذبح شرعی دامشان را ذبح کنند.
موحدی با اشاره به اینکه امسال 74 اکیپ ثابت و 42 اکیپ سیار فعال کردهایم، گفت: در مجموع تعداد اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی 116 مورد است که این اکیپها از 60 نفر با درجه دکترای دامپزشکی، 79 نفر کارشناس ارشد یا لیسانس بهداشت مواد غذایی و بازرسی گوشت و 54 نفر هم از روحانیون که در حوزه ذبح شرعی فعالیت میکنند، تشکیل شده است؛ جمع کل نفرات فعال در این حوزه را 200 تخمین میزنیم که این تعداد را به نسبت سال گذشته افزایش دادهایم.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در رابطه با فعالیت اکیپهای سیار توضیح داد: گاهاً مردم ذبیحه دارند که بخواهند در منزل ذبح کنند در این حالت اکیپهای سیار دامپزشکی حضور پیدا کرده و بحثهای بهداشتی را چک میکنند.
وی در ادامه توصیه کرد: اگر دامی ذبح شد گوشت تازه آن را حداقل 48 ساعت در یخچال و نه در فریزر و در برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنند که بعد از 48 ساعت مصرف کنند، در زمان ذبح هم حتماً مراقب باشند که مسائل بهداشتی را رعایت کنند و دستکش دستشان باشد و خون به صورت و مهمترین قسمت آن چشم، زخمشان و به افراد پاشیده نشود.
موحدی در ادامه به بیان آماری از ذبح دام در سال 97 پرداخت و بیان کرد: در سال 97 در عید سعید قربان تعداد دامی که قبل از کشتار بازرسی شدند بیش از 7 هزار و 700 رأس بوده است که نشاندهنده این است که آمار قابل توجهی بررسی شده است، از این تعداد به 7 هزار و 106 رأس اجازه کشتار داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی اصفهان با بیان اینکه تعداد لاشههای ضبطی 8 مورد بوده است، گفت: تعداد لاشههایی که اصلاح شده و قسمتهایی که مشکل داشته ضبط شده و به بقیه آن اجازه توزیع و استفاده داده شده 136 مورد بوده است، در همین راستا حدوداً 600 عدد کبد ضبط و حدود 900 عدد کبد هم اصلاح شد، همچنین بیش از هزار و 800 ریه ضبط و بیش از 60 کلیه هم ضبط شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در کل استان 31 جایگاه ذبح دام داریم، عنوان کرد: این آمارها نشان میدهد نظارتهایی که جهت بررسی و تضمین صحت و سلامت دام مورد مصرف مردم بوده اثرگذار بوده است، اگر این نظارتها نبود حتماً با انتقال خیلی از بیماریها مواجه بودیم که علاوه بر اشغال تختهای بیمارستانی، هزینههای درمانی زیادی به مردم وارد میشد.
انتهای پیام/