به گزارش صاحب نیوز؛ امیر داساگر شامگاه گذشته در نشست خبری اکران فیلم «منطقه پرواز ممنوع» با بیان اینکه دو سال قبل در این جشنواره بهعنوان کارگردان فیلم کوتاه حضور داشتم و این جشنواره جالبی برای من بود، اظهار کرد: جشنواره فیلم کودک و نوجوان بهطور واقعی مردمی است، خانوادهها به همراه کودکان و نوجوانان فیلمهای جشنواره را تماشا میکنند و همین مردمی بودن به من انگیزه ساخت فیلم را داد.
کارگران فیلم «منطقه پرواز ممنوع» گفت: سن 14، 15 سالگی آدم، زمان واکنش نشان دادن و سعی بر انجام کارهای درست است؛ امروز خیلیهای سخن از سینمای واقعی میگویند، اما واقعیت زندگی امروز ما در سینما نمایش داده نمیشود؛ نمیتوانیم حرف از درگیری بزنیم اما بازیگران همدیگر را ناز کنند؛ نمیپذیرم که فیلم خشنی ساختهایم.
وی بیان کرد: ما به شنیدن این قصهها عادت نداریم، انتخاب کردیم که موقعیت این فیلم، غلیظ باشد؛ در شرایطی هستیم که باید با نوجوانان بهگونهای سخن بگویم که آنها را برای مسئولیتهای خیلی بزرگ آماده کنیم و فرزندان ما باید بر رویارویی با مشکلات آماده شوند.
داساگر ادامه داد: بچههای این کشور باید بدانند که شرایط کنونی همهچیز گل و بلبل نیست؛ مشکل این است که نوجوان ما امروز تا سر کوچه هم نمیتواند برود، اما درصورتیکه باید سر کوچه که هیچ سر چهارراه هم برود و کسی با آنها کار نداشته باشد.
وی تصریح کرد: چهره به چهره با نوجوانان درباره فیلم صحبت کردم و تعداد زیادی از نوجوانان این فیلم را دوست داشتند و برای زیاد نبودن صحنههای هیجانانگیز گلگی داشتند.
جشنواره کنوکی جشنواره کودک است
تهیهکننده فیلم «منطقه پرواز ممنوع» هم در نشست خبری اکران این فیلم گفت: از زمانی که فیلم را شروع کردیم، این فیلم را برای نوجوان ساختیم؛ سعی کردیم فیلم بسازیم که درباره نوجوان نباشد اما برای نوجوان باشد.
حامد بامروت نژاد با بیان اینکه عشق و علاقه موجب شد تا این فیلم به این جشنواره برسد، افزود: گواهی این سخن من، تبلیغ بچههای این فیلم برای دیده شدن فیلم خود سه ساعت قبل از اکران است و این جز عشق و علاقه نیست؛ عوامل اجیرشده برای ساخت چنین فیلمی نیستیم و اگر به این فیلم اعتقاد و اعتماد نداشتم پای ساخت، اکران و دیده شدن آن نمیایستادم.
وی تصریح کرد: نمیتوانی زندگی مدافع حرمی را به تصویر بکشیم که در آن هیئت نباشد، فرزندش اینگونه نباشد و …، اگر چنین کاری کنم، مدافع حرم را سانسور کردهام؛ سینمای سانسور به این میگویند که اگر واقعیتی را نشان داده شود اَنگ پول گرفتن به تو میزنند.
تهیهکننده فیلم «منطقه پرواز ممنوع» با توضیح اینکه سعی کردم در این فیلم سبک زندگی متفاوتی را نشان دهم، چیز که در سینمای ما کمتر نشان دادهشده است؛ بیان کرد: همه زندگی مدافع حرم همین است، متأسفانه جاهایی ما خودسانسوری کردهایم و امیدواریم روزی به این قدرت فنی برسیم که کل زندگی یک مدافع حرم را به تصویر بکشیم.
وی ادامه داد: جشنواره کنونی جشنواره کودک و نوجوان نیست بلکه جشنواره کودک است، این جشنواره برای نوجوان جایگاهی ندارد، اگر هم تعداد کمی فیلم ساختهشده درباره نوجوان بوده است؛ جشنواره کودک باید از جشنواره نوجوان جدا شود، کاری که قرار بود رخ دهد اما لغو شد.
بامروت نژاد با تأکید بر اینکه ما فیلم نوجوان ساختهایم و زبان نوجوان با کودک متفاوت است، خاطرنشان کرد: سینمای نوجوان ضعیف است، بهشدت سینمای کودک و سینمای بزرگسال داریم و نوجوان را در این حوزه نمیبینیم.
انتهای پیام/